måndag 26 juli 2010

värsta killen!

Det här valde sonen från affären när han hade varit duktig och lämnat alla sina nappar till tigerungarna idag. Cars Duplo är egentligen bonus, han skulle ha nöjt sig med endast grävmaskinen ,men vi stolta föräldrar tyckte att han var värt ett litet bonus.
Jag som oroade mig inför kvällen, det gick hur bra som helst. Inte alls nån gnäll eller ångest ,(visserligen hinner det komma senare..) jag hörde bara nåt "mummel..mummel.. tigerungarna..mummel mummel" innan han skulle somna. Världens tuffaste och coolaste kille!

söndag 25 juli 2010

Ensam hemma

Jag och min nya frisyr.. eller snarare, den är klippt.



Först lite "vilken bra man jag har" skryt. Kom hem igår, jobbat sent, cyklat i ösregnet som en dåre (rädd för en våldtäktsman som härjar i stan) och dom här fina rosorna väntade på bordet med tillhörande "vilken bra fru jag är" kort, det värmde mitt trötta och blöta hjärta!




vad har hänt sen sist.. jag har blivit med mobiltelefon att börja med. Gamla Mr.Ericsson ville inte vara med mig längre så han byttes ut mot en Mr.Nokia (och vips, är jag tillbaka i pappas testamente när jag bytte till finskt igen) , Mr. Nokia heter X6 och är riktig Daddy Cool. Kameran är bättre än min digitalkamera (vilket för sig säger inte mycket, den är hundra år gammal) , pekskärm och helsikes massa lull-lull. GPS.. Så om jag inte vet vart jag är kan jag kolla där. Ikväll är jag tydligen hos grannen. Maken blir lite avundsjuk när jag ligger med min X6 varje kväll .( han måste ha tänkt att den där X6 kommer inte hem med rosor i alla fall!) Och ikväll har vi haft en alldeles egen ensam kväll, maken och sonen drog iväg och sover i stuga över en natt och ska imorgon gå och lämna sonens nappar till tigerbabysarna på Parken Zoo. Kan bli en rolig nattning på måndag kväll. Än så länge har han varit med på det. Han får även välja en leksak från leksaksaffären ( jag ber innerligt att dom inte säljer studsmattor,annars får vi hyra mark från grannarna) om han slutar med napp.




Och sen en ensam kväll och natt hemma. Det var inte igår jag hade det. När jag hade drinkfest för sig..men då var jag borta halva natten och var bakis dagen efter, så det räknas väl inte? Det är konstigt var mycket man får gjort när man inte blir avbryten. Jag har:




1. Provkört min nya epilator (modern kvinna som jag är, investerade jag i en sådan och struntar vaxet) och nu vet jag att om jag nånsin får för mig att bli diktator i något land, och behöver tortera folk,så epilerar jag dom bara på några välvalda ställen , så berättar dom nog allt dom vet och lite till. Aj SATAN vad ont det gjorde. Och om man nu skulle vara smart, vilket jag inte alltid är, så skulle man kanske börjat prova tex. på benen och inte bikinilinjen..




2. Lyssnat på min favoritmusik precis så högt jag vill. (vilket så här på ålderns höst är inte så högt eftersom tavlorna hänger kvar på väggen och grannarna kom inte och klagade) Och tokstädat. Det går ut på att man städar så fruktansvärt hårt och snabbt och aggressivt så man bränner minst en påse chips under tiden. (kommer till det senare) Och tokig blir man när dammsugarjävel fastar på varenda hörn, sen sliter man i slangen, den lossnar från dammsugaren, man dammsuger under soffan, slår huvudet i bordet när man böjer sig ner..osv. Så när man är klar behöver man själv bli städat, genomsvettig och dammig som man är.




3. Färgat håret (nej, jag är inte naturlig brunett, utan naturlig blond, så jag försöker dölja det så gott det går) och tagit ego bilder på min nya välklippta frisyr. Nu ska berätta något pinsamt. När jag klipper mig får man en stämpel från frissan. Efter 10 stämplar får man nåt kul. Igår sa min frissa: nu har du bara 2 stämplar kvar till 10. Ju. Första stämpel är daterat 2006. Så 2012 får jag nåt kul. Jag är alldeles för snål att klippa mig, vilket också resulterar very bad hair days.. ööh..months.. years.. och varje gång svär jag att jag ska klippa mig oftare. När det väl är gjort, tycker jag att det blir riktigt fint. Men ändå har jag vett nog att gå till en riktig frissa. Var SÅ nära att gå och ta en 150kr´s klippning , men insåg att det finns nog en anledning att min frissa tar 450kr.. tillexempel att hon vet vad hon gör. Har klippt mig billigt en gång, och då fick jag gå hem och göra om jobbet så det såg någorlunda klokt ut.






4. Lekt Lena Philipsson. (nej , jag har inte legat med han OddMolly killen, vad-han-nu-heter) och sytt (om) mina egna kläder. Lite roligt när man har råkat gå ner några kilon. (konstigt, har aldrig druckit så mycket alkohol, rört mig så lite och ätit så mycket skräpmat, och ändå gått ner i vikt) och gamla favorit jeans fick bli jeansshorts. Blev rätt bra måste jag säga.




Så nu är det tråkiga kvar, gå och lägga sig ensam i 340cm breda sängen .. den kommer att vara mycket stor. jag kanske ska bygga en minison och minimake av kuddar och täcken så det känns nästan att dom är där. Spraya på lite makens aftershave på hans kudd-kropp och lägga en köttbulle under sonens kuddkropp. Då luktar det bekant också.Imorgon tidigt uppgång till jobbet, är trött redan, vi kommer att köra 2 man/kvinna kort, jag och en sommarvikarie.. hej och hå..




Ju, nu anledning varför man tokstädade: kan med gott samvete äta lite chips innan läggdags

måndag 12 juli 2010

semesterborta

Nu är 2 veckor sommarsemester över och imorgon ska man gå och jobba igen, 5 långa veckor innan nästa semester, då bär det av till Tunisien! Fast vi bara hade 2 veckor ledigt, har det känns betydligt längre. och bara solsken och +25-30 grader. Kan inte vara bättre. Förs en vecka i soliga Finland med kära vänner och släktingar. Massor av bad och sommarland mm. sen hem en sväng och då åkte vi till Jurmala, Lettland. En riktig härlig strandsemester!! Dit kommer vi säkert åka igen, allt var kanon. Alltså nu ska jag bara flika in att våran Familj är rätt van att åka till öst, vilket vill säga att allt kanske inte är som i väst, men det är bra än då. På deras mått mätt. Och ibland är saker så dåliga att dom är bra. Man kan väl inte vänta sig att när man åker utomlands att allt ska vara som hemma. Det viktiga för mig när jag reser är: bemötandet, prisnivå, vädret, läget. jag vill inte äta köttbullar och dricka norrlandsguld och dansa till Kicki Danielson. Hellre äter jag nåt vit gegga som jag inte vet vad det är (men är gott) dricker billigt fuskvin och slumrar till balttechno på stranden.
Enda minus kan man väl säga var alla barn som tycks ha vanan att slå nya barn så fort dom anänder till rummet. Mindre kul för sonen som annars är framot och vill leka med andra. Vi fick skydda honom från rabiata baltbarn.

För mig är semester också semester från alla medier. Jag struntar alla måsten. Kollar inte e-post, bloggar inte, struntar i facebook och blev knappt något TV tittande heller. Myste med familjen, läste bra böcker och hade bara superskönt! Jag tror att man behöver även paus att vara tillgängligt hela tiden.

Nu ser jag framemot med skräckblandat förtjusining på hösten med nya arbetsuppgifter. Måste lära mig massor, men samtidigt känner mig mycket motiverat och har massa idér. Så skoj!

Blev positivt överaskad när jag vaccinerade mig och sonen för hepatit A och B inför Tunisien resan. Jag tog 2 twinrix sprutor 2005, men var för snål och skaffade aldrig den 3:e som då ger skydd för 20 år. Då tänkte jag att jag måste börja om från början nu. Men icke! Fick den 3:e sprutan och då var det klart! Kul för själen och för plånboken. Sonen ska dock få 2 sprutor till, vilket skär i hjärtat, speciellt när jag själv kände att det gör faktiskt ont. (svider som tusan, hade fullt upp att hålla god min när jag fick min spruta först: "kolla så bra det ggååååååååår raring! " ) Men vi försöker förklara att då kan man åka till stranden utan att man blir sjuk.

Appropå det, från Finland handlade vi lactanon tabletter till sonen. Alltså Lactasenzym som gör att sonen kan äta laktos utan att spy ner hela oss. Fungerade kanon i Lettland. då slapp han leva på pommes och pasta utan kunde äta pannkakor mm. Så kul för honom!! Dom tabletterna vi köpte var så små att sonen kunde svälja dom utan större problem , och ibland tuggade han dom och det verkade inte smaka illa. Han är värsta pillerist nu, han vill hela tiden ha tabletter. Kan vara för att när han tog det blev det oftast nåt gott därefter.

och som en nyhet, det är jävligt varmt. Men 2005 lovade jag för mig själv att ALDRIG gnälla att det är för varmt. Då var vi på Nilenkryssning med 45 grader. Man svettades på ställen där man inte visste kunde svettas. Vilken romantisk bröllpsresa, man kunde inte ens hålla varandra i handen pga värmen. Så nu: så skönt det är när det är varmt!! Men en grej bara: var på badstranden idag : jävlaskitbroms!!! Dom är överallt och bits, har säkert 10 bett. Och till slut får jag panik, var inte så långifrån att jag bara skulle sprungit bort från stranden skrikandes helt hysteriskt. Jag vet att det är löjligt ,men mygg och broms och annat som sticks och bits helt oprovocerad tål jag bara inte. och sen får man bulor stora som tennisbollar som kliar när man ska sova. Aaaaaarrgh!!!! Ska smörja in mig med bedövningssalva innan läggdags.

Men imorgon jobb! Dock lite softstart, jobbar tis-tors sedan ledig 4 dagar!