tisdag 19 april 2011

vad ska man göra ..

.. om man inte hade uppfunnits små tvättrådslappar på kläderna? Eller om dom skulle sitta nån annanstans än bakdelen av tröjorna och byxorna. Då skulle våra barn se hur som helst, när dom inte skulle veta vilket håll kläderna ska tas på. Studerade sonen när han klädde på sig och det första han gör är att titta vad lappen sitter och vänder då byxorna rätt. (att dragkedjan är bak, är alltså ingen solklar tips) Samma sak med tröjan. Så på denna dag hyllar jag mannen (eller kvinnan.. det måste ha varit en kvinna..) som kom på att tvättråd/storleklappen ska sitta på baksidan av kläderna.

fredag 15 april 2011

Rimini

Rimini var riktigt bra. Strålande sol och mellan 22-26 grader varmt. Man hade glömt hur skönt det var att gå runt i kjol och sandaler. Dagarna fylldes med bad, strand, beachvolley, god mat och kvällspromenader och vin på balkongen när solen hade gått ner. Sonen njöt som bara den. Italienska gamla tankter var förskräckta att vi hade slängt sonen i havet. " why children in the sea, its cold!" . Jag kontrade med: "from Sweden, always cold" . Fick lära mig Italienska också eftersom Italienarnas engelska är väl så där.. kan iaf beställa glass på Italienska nu!
Och deras mat.. var verkligen inte bra för mitt superbabeprojekt. Det sunkigaste restaurang hade bättre mat än lunchställerna i Sverige. Skulle kunnat stanna hur länge som helst och äta och äta...
Men skulle inte vilja vara i Rimini under högsäsong, så är det nog rätt packad med folk.. nu fick vi gå runt i lugn och ro och det vara bara resande ryssar som fanns på plats (dom är överallt hela tiden nuförtiden, hela Ryssland måste vara tomt av folk..) .
Snygga Italienare såg inte jag röken av, tyvärr. Killarna ser ut som julgranar med sina smycken, sjalar, självlysande täckjackor och annat. Inte riktigt min smak. Däremot Italienska herrar har stil så det räcker och blir över. Det skulle svenska 40+ ta lärdom av. Snygga kostymer och solglasögon.. klass!
Italienare sysslar också med nån slags kollektiv uppfostran. Om sonen gjorde något som dom inte tyckte var passande, röt dom till. Först blev jag irriterad, men tänkte att så gör dom nog i landet.. alla har 100 ungar, så på släktmiddagar har väl alla rätt att säga åt allas barn, annars blir det kaos. Och första gången nånsin har mina tatueringar väckt avsky bland folk. Flera tanter 8av äldre modell) gick förbi och skakade huvudet, suckade mamma mia, och en kom och frågade varför i hela friden har jag gjort såna. Men killarna fick visst gå runt med sina megatribals..
Skulle kunna lätt åka dit igen om vi får samma pris och samma tid. Med visst lågprisbolag och hotell på lågsäsong betalade vi 1700kr för oss alla 3 !

har fått medicin mot min märkliga åkomma, och det fungerar! testade igår, sprang halvmil på löpbandet av imponerande resultat 25 min!!! (det imponerar mig iaf, som kunde inte 3 månader sen ens springa 5km utan hjärtinfarkt!) och ingen klåda efteråt fast jag var hur svettig som helst! Kanon!!! tjejmilen here I come! Fast först ska det springas vårruset. Mål till det är 30 minuter.. tror att det är svårt annars, när det är så mycket folk, kan bara inte kuta iväg direkt. Ser framemot det.. ska bara handla nya joggingkläder anpassade utomhus och nån slags grej för min Nokia så jag kan ta tid med den..



tisdag 5 april 2011

Iitaliaaaaaa

1 dag kvar att jobba, sen bär det av till Rimini! Vädret ser riktigt lovande ut.. +20 till +24 grader. har nästan glömt bort hur det är att gå runt i sommarkläder. Vilket också resulterade lite ångest. Projekt superbabe har gått så pass bra att måste nog skaffa ny sommargarderob = dyrt.

Positiv som jag är, räknar med massa regn i sommar och investerade till snygga gummistövlar:
Hoppas dom kommer snart.. tror att dom blir snygga även med sommarklänningen!

Var på medelgympa/puls igår med en kille som ledare. Och jäkla hobbiten höll på att ta livet av mig! Killar har ju ingen koordinationsförmåga trodde jag.. Värsta aerobicpass var det och bekant känsla att vara mumintroll med epilepsianfall infann sig rätt ofta. Men sen kom jag på att man kan räkna till fyra. Alla steg-kombinationer verkade gå i fyrtakt. Då hängde muminmamman med också o tyckte det var kul, men jösses så slut man var.. Har kommit till nästa stadiet i öka kondis & Styrka: klarar av armhävningar på riktigt.. iaf ca 20 st!! Coolt. Snart är det 1 månad kvar till Vårruset men det ska väl vara peace of cake? Eller nu ska man väl inte vara kaxig.. Men borde komma över mållinjen levande!

Så nu laddar man för Italien (och kom på att jag kan inte ett ord av Italienska, så tar med mig min amerikanska attityd och räknar iskallt med att dom pratar Americano)

Jag har blivit riktig besvärlig kund .. efter Birka -kryssningen fick jag mersmak att klaga om man inte är nöjd. Så när jag bokade Finlandsresan med Finncomm (flyg) och bokade biljett först till mig och sonen 48€/enkel och 5 sekunder efter till maken, hade flygbiljetten blivit 135€ för honom. Tyckte det var lite väl saftigt, så jag kontaktade kundtjänst och hotade med att byta flygbolag. Och se.. det var nån fel i bokningssystemet, så rätta priset var 48€, så dom betalade tillbaka 90€! Riktigt trevligt! Och då kan jag göra lite reklam för Finncomm också.



Dagens citat av sonen:
Han viftade med pinnen och låtsades att det var en svärd. Jag sa till honom att det är inte coolt med svärd, då säger han:
-Men det här är ingen piratsvärd, det är en svärd man städar med!
(Var det inte i filmen Ronin han yrkesmördaren "städar" ???)