torsdag 30 juni 2011

Insjö vs. Havsbad

Havsbad. +: klippor + ofta sandstrand + finare utsikt +man flyter i saltvatten +inte mycket insekter - alger -saltvatten smakar blä -hala klippor -hajar och andra fiskar -blåsigt -kallt vatten insjö. + blåser inte + blir varmt snabbare + vatten smakar inte blä + lugnare stränder +inga alger -insekter -simmande ormar-arga gäddor och aborrar -pinnar och andra vassa saker i vattnet .

söndag 26 juni 2011

Mj

Tittade igår 'this is it' , och måste nog säga att för Michael Jacksons skull var det nog lika bra att han trillade av pinnen innan han satte igång med sin turné. När han var i form förr var han bra, men nu när man tittade på hans dans såg han mer ut som John Cleese och silly walk i monthy python. Och farbror var allmänt förvirrad, kändes som man hade en docka som man styrde..tror aldrig att han hade klarat av 50 konserter i den takten. Det var lite zombie känsla över hela honom. Lite medicin för att hålla i gång honom och lite medicin för att stänga av honom på natten. Så jag tycker det var helt på sin tid för honom att lämna scenen. R.I.P

lördag 25 juni 2011

Snipp o snopp

Håller på och nattar sonen. När jag blundar hör jag att han pratar för sig själv. Detta kartläggning gjordes i 4 åringens hjärna strax innan sova-dags: "mamma snippa,pappa snopp, jag snopp, ellen snippa, theo snopp, elsa.. Snippa... tror jag, noel snopp, molly snippa.." det är bra att räkna sånt ibland, kanske mer effektivt än räkna får?

Midsommar

Då har man snart klarat av midsommaren i år. Skönt. Midsommar och nyår är helger som för min del skulle kunna tas bort. Eller för sig, det är bra med lite extra pengar när man jobbar då. Har alltid värsta ångest inför dessa helger. Vad ska man göra? Alla andra är hypade över midsommarstång, sill, potatis, nubbe, allsång och lekar o allt annat.. Men om man inte gillar hoppa runt stången? Avskyr sill? Vill avstå nubben? Får rysningar av allsång? Då blir utbudet för firandet rätt mager. Nu skulle väl några säga att man ska inte fira då. Nej, det ska man inte. Men hela sverige stänger på midsommar och det som är öppet är också midsommarfierat. Så i år var det inte hela världen att man skulle jobba. Visst, skulle gärna hittat på något med familjen också, men nu fick killarna lite egentid och har lekt turist i stockholm i helgen. Våran firande på senare år har bestått av äta sushi på vännernas altan, åka på kryssning till helsingfors, äta pannkakor i jurmala, och så förstås jobb. Nu börjar man längta till semester. Som känns ett ljusår borta. V.30 är det dags (det är lite vuxenpoäng det här med veckor, när man var 20 hade man inte en aning vad det var för vecka) så det är 6 långa veckor kvar..men kommer att bli helt klart värt väntan. Våra kära vänner från grannlandet i öst kommer på besök (vi få se hur det går att leva i kollektiv med 4 vuxna och 4 barn på 98kvm), stughelg med mina underbara killar, superkryssning med royal caribian cruise line (stockholm-tallin-st.petersburg-stockholm) och sista veckan helt oplanerat! Det kommer bli underbart. Och till hösten har vi våran traditionella malta-resa (om det är 3e året i rad så kan man väl kalla det traditionelt?) så är helt övertygat att sommaren 2011 blir bästa nånsin!

fredag 24 juni 2011

Projekt superbabe uppdate!

Måste börja min comeback med såklart berätta hur projekt superbabe går fram, så inte ni tror att det var bara ännu ett nyårslöfte som inte höll.
Vårruset sprang jag, och oj vad jag sprang! Vilken kick man fick när man bara sprang om människor hela sträckan.. 26 minuter , och till mitt försvar fick jag ändå gå första 5 minuter för att det var folk i vägen. Så 25 minuter skulle nog inte varit omöjlighet. Hemma häromdagen klarade jag 5 km på 23 minuter, så nu jagar vi minuter ner till 20..
Har tappat 5-7 kilo, och 1 klädstorlek. Känner mig stark som en björn.. Nu gäller det bara få lite bättre kondis.. Gillar gymmet rätt mycket och då bygger man bara muskler. Men så här på sommaren är det bra att ge sig ut och springa på kvällarna. Och har dammat av mina inlines. Få se om det slutar med benbrott och skallskada. Är nog så pass gammal och klok att hjälmen åker på.
Nytt hårfärg och frisyr skaffade jag också.. vilket har varit en succé, blev riktigt snyggt om man får säga själv. Så nu känner man sig riktigt nöjd, och så kul att shoppa kläder, när man känner sig bekväm med sig själv. Men framför allt ger träning och vettigare matvanor mig så mycket mera energi att vara med min underbara familj! Men nån tråkmåns är man ändå inte, god mat och vin och annat slinker ner, inte bara varje dag. Och det roliga med att träna är att då kan man äta mera!
Så nu lovas det förhoppningsvis bloguppdate lite oftare, när jag till slut fick min Nokia x6 samarbeta med blogger. Då kan jag blogga lite varsomhelst, och inte behöver sitta vid en datorn.
Glad midsommar på er alla!

Kan jag har kommit på till slut hur man skickar in inlägg från mobilen??