torsdag 12 januari 2012

Ny år, nya löften

Efter jag haft en välförtjänt julledigt från träning vad det dags att ta sig tillbaka till gymmet. Några saker var roliga, några mindre roliga. Jag vill att det ska vara februari så alla nyårslöfte människor försvinner och man slipper slåss om plats. Det är nästan magisk hur många som dyker upp efter nyår i sina fina nya träningskläder och världens motivation. Det var jag 1 år sen. Men jag blev kvar, och några andra med mig. Men 90% är borta i februari kan jag lova och man får tillbaka sitt gym. Andra mindre rolig sak är att styrkan försvinner pinsamt fort. I alla fall i överkroppen. 1månad borta och fick dra av 10kg på vikterna. Det var så dåligt så det var nästan skrattretande! Men en rolig sak var endorfinkicken jag fick. Det får man inte efter ett tag, men när man börjar träna så får jag det alltid. Sån skön känsla när man får värsta lyckorus och känner sig stor och stark (jag, 162cm, 60kg, jättestor) . Detta rus gör att man längtar redan tillbaka fast armarna är spagetti och jag kommer att ha sjukt ont imorgon. Because you're worth it!

onsdag 11 januari 2012

Brist på empati?

Läser godnattsaga med sonen. Läser om Valdemar som deltar i skridskoåkartävling. Några medtävlande vargar bestämmer att fuska och hamnar i isvak. Valdemar hittar dom i isvak. Frågan lyder: Vad skulle du göra, hämta hjälp eller fortsätta och vinna tävlingen.
Sonen: Vinna tävlingen. Jag: Men man kan väl inte lämna dom i isvak heller? Sonen: dom fuskade så dom får skylla sig själva!

Okej, barnens empatiförmåga och moral är nog inte RIKTIGT utvecklat när man är 4,5.. Eller sen har vi ett problem..

Dagens onödig tanke kl 07.55 längs Norrköpings-ån där några änder simmar. Jag tänkte vilken fruktansvärt liv dom har. Undrar om dom fattar det själva. Enda meningen med livet är att äta och fortplanta sig då och då. Dom leker inte, dom skojar inte , dom bara ÄR. (eller vad vet jag, men jag tror inte dom skojar) och då kom jag på att uppskatta att vara en människa med alla känslor, alla saker man kan göra , allt! Men sen kom jag på tänka att det vore skönt att vara en and ibland. När enda meningen med livet är att äta och fortplanta sig då och då.