torsdag 7 maj 2009

lek,tjat och studsmatta

En härlig actionbild: Lucas på kompisens Ebbas studsmatta (Ebba på Lucas-språk= pippa)
Det här är underbart, kompisar som inte längre bankar varandra gul och blå, utan kan faktiskt leka tillsammans. Vad kul Theo o Lucas hade! Underbart att tänka att dom har känt varandra hela sitt liv (okej, T fick några lucas-fria månader eftersom han är 2 månader äldre.. det betyder alltså att T ska köpa ut till Lucas när dom fyller 20..hmm..) Theo förresten lär snart prata flytande finska, han lär sig av Lucas, kan redan säga rikki(=trasig) och valmis(=färdig) Det är bara lite synd om hans föräldrar som inte förstår vad han säger!
Maken skulle springa (gå/krypa) grabbhalvan idag, så jag fick sonen levererad till jobbet (där jag höll på bli galen av våran nya datasystem, men det är en annan historia) och vi tog en tur på stan och sedan cyklade hem. Vilken underbar resa: upp för lasarettsbacken (ni som inte är ortsbor, den är inte brant men irriterande lång) Lucas sittandes bak på cykel:
-mamma!Kolla! Buss!, buss!, buss!, buss!, buss!, buss!, buss!, buss!
- ja, älskling, det är en buss
-mamma!Kolla! Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!Pippi!!!!
-ja, min sockertopp, det är en pippi.
-Mamma!Kolla!lappil!lappil!Lappil!Lappil!Lappil!Lappiiiiiil!!
-JAAA! Det är en lastbil!!!

1 kommentar:

  1. Hoppas hoppas det håller i sig... att dom kan leka tillsammans, inte prata finska tillsammans... eller så får jag gå en finskakurs!

    Ses imorgon på Busfabriken!!

    SvaraRadera