söndag 31 maj 2009

sagostigen, tivoli (igen) och frisör

Nu är det sommarfrisyr som gäller, det blev ..kort!
Gratis tivoli ute på shoppingcenter (eller kan man kalla det så när det finns mindre än 10 affärer?) Inte så bra reklam för tivolit när man hör gubben som sköter grejerna berätta när han en gång glömde ankra fast hoppborgen och den blåste iväg med alla barn i (och detta berättas med läskigt stolthet i rösten.. )

Fredags var det sagostigen, och vi undrar igen: vem hade roligast:barnen eller vuxna? Den här gången var det nog rätt lika. Små stugorna med sagofigurer var inte mycket att ha, men lekplatsen var succè, Lucas red häst, vilket var hur coolt som helst, han satt på hästryggen som värsta proffsen och sjöng! (kan vara något med det att göra att Pippi sjunger när hon rider)
Lucas gjorde försök nr 143 att mata olika djur med stenar, och just när jag hade sagt att grisar inte äter stenar, vad spottar grisjäkel ur munnen: en sten! Så nu vet vi, grisar äter stenar.
Har jobbar hela pingst-helgen, vilket är lätt tjänade pengar, för att nån anledning räknas det som storhelg vilket är 2,5 gånger pengarna. Vet inte riktigt varför (inte så att jag gnäller men..) Det är ju inte direkt så att jag brukar fira pingst! Hur gör man ens.. (om man inte gifter sig) pingstägg? Pingstfylla? (det verkar vara den svenska traditionen) Måste höra med några pingstvänner hur man ska göra i fall man råkar vara ledig nån pingst.
morsdag är det också.. mamma fick prenumeration på Hemmets Journal (eller hemmetin journaali som hon säger på sin underbara mumindalska) , svärmor fick kort på Lucas (första dagisfoto; lucas har en blick som säger: ta du ett kort till din fotografjäkel så biter jag av huvudet på dig) Vad jag får är fortvarande en mysterium, för att Maken har varit i Solvalla hela dagen på elitloppet, 5 miljoner i kontanter är inte helt fel..


1 kommentar:

  1. Heips! Koska sä sait ne kuvat? Meidän ei ol tullu!!!!! Tuliko postis ihan?

    SvaraRadera