måndag 29 juni 2009

bilder från tältäventyret

Sitt, lilla vovven, sitt!! Mammas och syrrans liten valp Dessan. Snällast av alla.
Pytteminisovsäck och pyttemini Lucas med sin pyttemini Fåret Shawn. Och 3 nappar som det ska vara.

Våran 3 rum och kök!


lördag 27 juni 2009

Tältpremiär!

Nu har man gjort något som jag inte hade gjort sen 2006: sovit i tält. Vi hade fått en jättefin ny tält från kära svärfar och måste såklart provligga den. Vi började med camping-light variant och byggde tältet (som vanligt när jag skriver VI läses det: Maken) på min mammas gräsmatta mitt i ingenstans mellan Malmköping och Ärla. Var ytters tveksam hur det ska gå och sova i tält med Lucas.
Här är sammanfattningen av natten:
20.00 vi kryper in i tältet
20.30 Lucas somnar som en liten troll i sin pyttesovsäck
21.00 Hmm..lite kyligt, vilken skön sovsäck jag har.. bäst att dra uppp dragkedjan ändå upp till näsan och gosa sig varm..mmm.. sömn..
23.00 vaknar genomsvettig och kommer på att sovsäcken är gjort för att klara sydpol-expedition, komfort temperatur för sovsäcken är -19 c
23.10 Maken snarkar, varför somnar dom som snarkar alltid först?
00.15 Dakar-rallyt kör förbi med 10 rally-bilar.
01.25 Vaknar av ljudet till älskande älgar, möjligtvis hjort, tänker inte gå och kolla.
02.45 5 st stridsflygplan flyger över tältet.
03.20 Lucas har snurrat in sig i sovsäcken, operation lirka ur sonen.
04.00 Fågeljäklar, det är inte morgon än, tyyyyst!
05.55 Brr.. lite kallt , bäst att gosa in sig ordentlig i sovsäcken.
06.15 Sovsäckjävel, så jäkla varmt!!!
07.15 Lucas vaknar på strålande humör.

Och resultatet av detta är att vi ska campa minst 2ggr till den här sommaren, då kanske vi kan kompletera upplevelesen med:
- regn
- mygg (det hade vi faktiskt inga!)
- bråkande fyllon utanför tältet.
- sjungande fyllon utanför tältet.
- gråtande fyllon utanför tältet.
- älskande fyllon utanför tältet.

Älskar att campa! Det enda kravet man har är bra utrustning, comfort är betydligt bättre än med tältet från Rusta för 99kr och sovsäck från ÖoB för 149kr. Jag är inte märkesfacist vad gäller kläder, bara vad det gäller friluftsliv.
Bilder på våran fina koja (som lucas uttryckte saken) kommer senare..

måndag 22 juni 2009

midsommar i Finland

Nöjesparken Borgbacken i Helsignfors. Det ser ut att hästarna åker framåt i 180, vilket för sig är jättenära sanningen. Och Lucas fick åka dom här tillsammans med föräldrar, men inte nån töntig sagotåg med 100 år gamla dockor.. logiskt?
När man befinner sig på sjön måste man skaffa sjömanstatuering. Han vägrade I love mama.

Och som en van kryssningsresenär vet han att man ska dricka drinkar innan man ska dansa på disco.(han raggade upp redan en asiatiskt tjej i hans ålder i terminalen, snabba bud!)
Lyckad resa till moderslandet alltså..
Vi hade lärt oss lite sen förra kryssningen och hoppade över smörgåsbordet (inte bokstavligen..) vi skulle aldrig hinna njuta av maten för 300kr när Lucas äter 3 köttbullar och säger tack tack! Det var knappt att jag kommer ihåg hur min smörgås för 150kr smakade (tur att jag tog kort på den iaf) när Lucas hade redan ätit färdigt och skulle springa iväg.
2 år är ingen bra ålder. Han är dubbel så snabb som 1 åring, men har inte ett dugg mer vett i huvudet, så det innebär bara att mamma och pappa får springa dubbelt så fort.(får hänga klackar i garderoben och köpa spikskor) Det var en trött familj som slocknade 20.30 båda kvällarna.
Men borgbacken (för er icke-finlands kunniga :det är en nöjespark i H-fors) var kul, och bra träning för Lucas att köa- det gick så där, han gick helt enkelt mellan benen på folk och ställde sig först i kön. Tur att han är söt , då kommer man undan med mycket. Legoland om 3 veckor- måste dricka mig hög av koffein för att orka. Kommer att vara som en roadrunner på kokain.
Otroligt mycket folk. Trodde inte att det fanns så många pappor i landet som var nyktra nog att köra bil på midsommardagen! Hann även träffa min bff (är man 14 är så är man ..inte fasiken kan man kalla henne för "väninna", vi är inte 50+ än) med familjen och våran kära fadderson som är 4 år och alldeles underbar. Eftersom min bff är fadder till Lucas så måste alltså deras och våra barn vara fadderkusiner? så har vi resonerar fram iaf och killarna i familjen använder det som en helt naturlig släkterm: fadderkusinen Lucas!
Det finns nån rättvisa i världen: Viking Line Barnbuffe: 20kr. (jämför Borgbacken barnbuffe 110kr) och om alltså Lucas genomsnitt äter 1,5 pommes och 1 bit bröd ,vägrar jag betala 110kr för hans mat. Men 20 kr kan jag gå med på-
Det var denna midsommaren, vi är väldigt anti att fira midsommar och nyår, alltid svårt att hitta på vad man ska göra (kan det bero på att dom helgerna dricker väl svenskarna mest och vi är inte dirket en sån familj..) så vi brukar bara åka iväg så slipper man planera och vara bakis dagen efter! Detta är alltså inget medvetet val, utan vi bara la märke till att vi har nog inte firat en enda midsommar eller nyår speciellt traditionenligt. Kan även bero på att jag brukar jobba ofta dom helgerna.
Men nu är det soffläge och maratonsamtal till mamsen!


onsdag 17 juni 2009

på sommaren är man ute

Försöket nr 254 att ta livet ur en palm går enligt planerna (nästan död) Man kan ju inte slänga levande växter, så jag måste döda dom först, men den här är envis, fick inte vatten på hela vinter och still going strong! Men nu..
Observera även sommarens dyraste ampelblomma, man BORDE misstänka att om inte blomman är märkt med prislapp kostar den mer vad den borde. Har inte betalat så mycket för ens min brukdbukett. Trägården har tema: babyloniens hängande trägårdar (1 av 7 underverk, eller hur?) allt måste hänga uppe, annars äter sniglarna upp allt (från sallad till spädbarn..)
Fina fina uteplatsen vi har gjort ordning (och som i vilken äktenskap som helst när jag skriver VI menar jag Maken) Mysigt va?

Brittan, brittan!

söndag 14 juni 2009

Brittan

Jag har nog gjort mig själv en björntjänst. Sonen gillar dansa. Musik att dansa till: bamses dunderhit nr 23 (dom låtskrivarna måste vara heltnöjda med sin karriär, förvandla schlagerhits till bamsehits) Klarar inte av att lyssna det. Köper Britney Spears nya skiva.(klarar inte Britney heller men bättre än Bamse) Sonen ÄLSKAR dansa till Brittan. Det var kul första 587 gångerna. Nu skriker sonen så fort dansfoten börjar klia: Brittan Brittan!

lördag 13 juni 2009

lekhjälm igen

Glömde visst skriva om det på förra inlägg trots rubriken!
Var och köpte en ny cykelhjälm till Lucas med sån grön spänne som öppnar sig om man blir hängandes tex på klätterställning. Och då fick jag lära mig att dom kallas inte för cykelhjälm utan lekhjälm och desutom står det att den får inte användas på trafikerade miljöer (?!?!) Då får jag väl cykla runt på innegården med honom..

onsdag 10 juni 2009

rösträkning och lekhjälm

Den här bilden har jag nuförtiden på mitt VISA kort (reklam!) Lucas kommer att skämma ögonen ur sig när han blir större när mamma går runt med bild på honom på kortet..

Länge sen man hann skriva, men samtidigt har det inte hänt något av intresse..
Alltså nu ska jag börja med ett block på nattduksbordet, för att på kvällen kommer man alltid på bra saker att skriva om, men sen glöms det bort (hmmm.. det här har jag nog nämt förr)
Anyway, i söndags var det EU-val och jag jobbade som röstmottagare från em till natten. Det var rätt skoj. Var nervös som bara den när jag gick dit, men tur som det var kunde befolkningen rösta som dom skulle och kom inte med några specialare, så allt flöt på fint fint.

Det var kul att titta på och gissa vilka partier folk skulle rösta på, nervösa förstagångsväljare som inte visste ens hur dom skulle göra men var för coola att fråga. Gamla röstare tog flera valsedlar för att försöka "lura" ved dom skulle rösta på (varför gör man det? Det är väl ingen natzityskland där man blir avrättad om man röstar på fel parti.) Men unga väljare kom helt öppet vevandes med sina piratpartiet-valsedlarna och nån (S) tant som var där och fiskade röster blev skitirriterad och försökte tala vett i huvudet på dom.

Men jag tycker förbanne mig att är det fri val så ska man få rösta vem man vill! Jag tål inte när nån försöker övertala en, lite som med religion också, jag tycker folk ska tro på vad dom vill men ska inte gå runt och försöka övertala andra att ändra sin åsikt. Och på allvar, hur många ändrar sig när dom redan har kommit till vallokalen? "Tänkte rösta på Fi men ändrade på sista minuten till sverigedemokrater.." Troligt!

Veckans citat från Lucas:
Jag: Vi ska åka och handla, men jag ska bara flytta på pengar först.
Lucas tar sin sparbössa och flyttar den från bokhyllan till soffan och säger
" painaa! (tungt!) flyttar èngar!"
Barnens logik är underbart, han flyttade alltså pengar!

Jag har en tendens att få "empty moments" ibland, alltså jag tänker på nåt och är inte riktigt närvarande, och Maken brukar fråga ibland när han ser det: vad tänker du på?
Och jag svarar för det mesta: Ingenting.
Här ska ni få veta varför:

Empty Moment nr 1: jag tänkte på varför bardisken på krogen är så hög att vi som är korta får stå på räcket som finns ca 10 cm från golvet för att nå till barntender. Och finns den där stången där för att vi ska nå?Varför gör dom inte disken lägre istället? Dessutom har jag kommit på att bartender får värsta tutt-titt, när vi lutar oss framåt hängandes på bardisken.

Empty Monment nr 2: Potatis har giftiga blommor. Hur kom stenåldersmänniskor på att man ska äta rötterna istället? Först provade man äta blommorna och den personen dog. Det kunde inte ha varit så lätt att hitta nästa personen att prova äta rötterna om den visste hur det slutade sist. Det var säkert nån stackars kvinna som fick vara förökskanin.

Så därför jag för det mesta svarar "ingenting", för att bibehålla någon typ av sken av intelligens. (är för dålig att improvisera: "jag tänke på ekvationsteorin och dess påverkan till världsekonomin" )

Middsommar ska firas på Finlandsfärjan, inte så tokigt! Såg statistik på tidningen om midsommar och senaste 20 åren har temperaturen varit över 20 grader 4 gånger!! Så sannoklikheten att det blir fint är rätt liten. en dag i Helsinfors med nöjesparksbesök och ev hinna träffa några kompisar eller pappsen (om nån nu är i körbar skick på midsommardagen i Finland, det lär vara helt tomt i Helsingfors iaf!)

Skattepengarna hade kommit! Men det ska jag inte tala högt om här hemma för att om våran kyl/frys/ugn/micro/bil/grill hör det så bestämmer dom sig att gå sönder, så om jag håller tyst får pengarna kanske vara på kontot några timmar (nu började kylskåpet låta konstigt, kan den läsa tankar??)