fredag 31 juli 2009

semester 3 dagar till!

Rockstjärna Lucas kan ta över i Oasis när någon av bröderna Gallagher har supit ihjäl sig, lampan fungerade bra som mick fram tills den blev så varm ,att han fick brännskada i läppen..

Här har vi levt tattare-liv 3 veckor, sovit hemma 2 nätter tror jag på hela semester!
Lite kort sammanfattning:
Danmarksresan:
Först stopp på Gränna och besök på visingsön (mest för att Lucas ville åka båt) åt inte ett enda polkagris!
Övernattning i Jönköping, middag intages på IKEA nära hotellet, mest för att det är sjukt billigt.
Frukost också på IKEA, tufft för mig att trava genom dessa varuhus 2ggr utan att köpa något annat än köttbullar.
Stopp på Osby och Brios Lekoseum, vi får titta på fina leksaker, och Lucas får system overload av alla tåg, hittar även en outlet, där vi såklart handlar massor. Lunch: Tadaaa.. Värdlens första IKEA i Älmhult, och fortvarande ingen shopping.. vad duktig jag är!
Övernattning i Helsinborg på en jättemysig B&B, Villa Malla, Lucas får busa och leka på gården och jag dricker vin i ösregnet på uteserveringen.
Färjan över till Helsingör och vidare till Koldinge som ligger ca 5 mil från legoland. Hälsar på Makens kusin Jonny som Lucas blir kompis med.
Sen är det dags för Legoland! Det var en succe! Lucas älskade titta alla legobyggnader, tur som det var, för att såklart det var massa folk ,så köa skulle inte varit så kul.. men när ösregnet kommer sätter vi på oss regnkläderna och traumatiserar vårat barn med piratbåtarna, Lucas pratar fortvarande om båten-krokodilen-åskan. 3 koppar kaffe kostade 100kr, nice! Det var en trött liten Legoland besökare vi hade med oss till hotellet.
Dag 2 i Danmark är det spontan besök till en djurpark utan dess like, miljöaktivistenas paradis. Man köar in med bilen 1,5 timme (alla har såklart bilen på tomgång), sen kör man runt mellan parkens olika delar, kör runt och letar parkeringsplats, tittar på ledsna gorillor, och kör vidare c 10km i timmen (på allvar, man kunde GÅ fortare) osv. UNDERBART! Vi lämnade dock bilen utanför och fick se delar av parken med fots. Träffar mera av Makens släkt och jag förstår inte ett ord vad dom säger, hur kan Danska vara så jäkla svårt att fatta???
Fick bekanta mig med en dansk delikatess: Bröd med chokladsmulor i.. och om det inte var sött nog, så kunde man pimpa till den med Påläggs-choklad, tunna skivor av choklad som man la på mackan, yammmi! Hejdå beach-09 (vad fasiken, det regnar ändå bara..)
dag 3 i Danmark var reserverad för hemresan, vi hade tänkt att stanna i Köpenhamn på nån nöjespark, men när vi såg alla bilar på parkeringen så gasade vi fort vidare till trygga villa malla i Helsingborg. (och förresten, middag på IKEA! )
Dag kommer-inte-ihåg-längre kör vi till Torekov där Makens faster har sommaställe och släktbesöker en eftermiddag innan vi kör vidare till Ullareds camping där vi hade hyrt en husvagn 2 nätter. Heja Svenssonliv! Köpte foppatofflor till Maken så vi ska smälta in i mängden..
Och tror ni att jag skulle kunna vara i Ullared utan att handla? Nej. och det kunde inte maken heller. Han som hatar att shoppa. Vaknar på mogonen och sängen bredvid är tom. Maken är borta. Läser en sms: kunde inte sova, har åkt och handlat. Skickat 06.35. Så där ja. En klassiker, han skulle bara åka och handla och kom aldrig tillbaka.
Det blev några tusenlappar till Gekås och besök på FunCity i Varberg vilket var perfekt ställe för Lucas, lite Ölands Djurpark över det hela, lite sunkigt, men småbarnsvänligt!
Jag har alltid tyckt att det är mysigt med husvagn, vilket det för sig är, om man har en bra husvagn, men att det är så dåligt ljudisolerad hade jag ingen aning om.. så öronpropparna kom till användning igen när det började ösregna och campingfolket blev fulla på lönehelgen. Ljuva tystnaden.
Sen var det dags för hemresan, vi hoppade av sista övernattningen i Jönköping för att vädret var inte det roligaste, och det var rätt skönt att komma hem!
och hemma var vi ..ööhh.. nu måste jag tänka, 2 hela dagar! Hann med besök av syrran och nyaste HP filmen på bio med henne.
Sen packade vi våran zigoinevagn igen och åkte och hälsade på Lucas kusin Oscar med familjen (och kom underfund att Örebro är välidgt fin stad!) och vidare till Nora för att bo på stuga några nätter. Full fart alltså. Men Lucas har inte saknat hem iaf eftersom när vi skulle hem, så börjar han gråta och skriker "nej, husvagn!sova i husvagn!"
Annan citat från resans gång: (Maken kör i rondellen) "nej pappa, sluta köra rally!" Sonen blev galen av alla rondeller i Danmark :-)
Och eftersom man nu har några dagar kvar av semester,ska vi inte ligga hemma och lata oss utan åka till S-holm och bo på hotell och gå på skansen tillsammans med farmor&Göran.
Sen börjar gråa vardagen med jobb och allt var det innebär, men ska inte tänka på det nu, nu är det fortvarande SEMESTER! och jag tror när jag läste det här att hela familjen lider av ADHD..

söndag 12 juli 2009

en elefant balanserade

Lucas var skitmodig och matade elefanter
hmm.. vad har du för gott där då?
Cirkus har kommit till stan och vi var en sväng och klappade lite elefanter och annat. Tom jag tyckte det var lite coolt med att klappa dom fast jag har mina åsikter om djur i cirkus...
Nu är det SEMESTER! Coolt!
Ska börja packa lite, så slipper man stressa.. reseapoteket och regnkläder kan man väl börja med (för att nu ska det väl inte regna när man är ledig?)

lördag 11 juli 2009

2 timmar kvar till semester!

Nu är det inte många timmar kvar till semster, tiden går sakta!
Så nu försvinner jag härifrån 3 veckor, tror inte att jag har tid att blogga på våran fulltspäckade semester.. först till malmköping och campa + besök till parken zoo (öronsproppar är packade!), sen bilsemester till skåne/danmark/legoland/ (läste nyss att svenskarna flyr från danmark, men vi är alltid mot strömmen) , hem och tvätta och sen en runda till Örebro& Uppsala (hälsa på Lucas farbror med familj och våran snart 1 årige fadderson! + hälsa på makens farbror och kusiner) och sen hem en vända och en hotellweekend i S-holm med skansenbesök tillsammans med svärmor+Göran (lite namedropping här..)
Min pappa och hans sambo har varit här i Sverige och bilat runt med sin husbil, dom körde först Finland upp, över i Haparanda och nu när dom skulle hem, finns det ingen plats på nån av båtarna till deras jättebil, så nu får dom köra samma rutt hem, upp till norrland och sen över och Finland ner, tur att pappa gillar köra bil!
Ha en skön semester ni andra som har börjat, och ni stackarna som inte har det, får ni hade det bra ändå!

tisdag 7 juli 2009

RIP MJ

Som säkert många andra tänkte jag titta på M.J`s minnesseremoni ikväll, vilket jag för sig fortvarande gör, men har TVn i bakgrunden.
Tyckte det var LITE makabert när hans kista släpades in (var man tvungen att ha den/honom med?) och folk apploderade och visslade. Kanske ska prova med det nästa begravning jag hamnar.. eller det kanske är bara nån amerikansk sed, vad vet jag.
Nu tycker att jag att tanken på hans karriär, det bästa han kunde göra var att gå och dö, men det var såklart inte så lyckat tanken på hans familj och barn.. men i alla fall, tycker jag att det är ett visst falskhet när 2 veckor sen ALLA tyckte att han var en freak/pedofil/has been och nu när han är död, är han helt plöstligt en helgon/bäst som har funnits på jorden/en kung- så löjligt.
Jag har aldrig lyssnat på hans musik speciellt mycket (har set Moonwalker dubbat på tyska, dont ask me why..) men har alltid tyckt att han är resultat av en mycket sorlig barndom med galen pappa. Skulle jag växt upp som han, så skulle jag nog också dingla mina barn utanför balkongräcket och operera mig till en afroamerikan.
Läste i nån aftonblaska när man hade frågat folk "hur han påverkat ditt liv" hade ngn svarat: han har format hela mitt liv. Va? Det är rätt sorligt i så fall om Michael Jäkla Jackson har format ens liv.. inte föräldrar/syskonen/andra anhöriga. Utan Michael Jackson. Ja.
Om jag skulle fått frågan skulle jag svara "inte alls" , eller ju, tack före honom har jag fått några mera sidor i skvallerpressen att läsa.
Har ingenting emot honom, men blir äcklad hur medierna frossar med andra männsikors tragedier. Låt han vila i frid.

måndag 6 juli 2009

4 arbetspass kvar till semester!

Började gilla turkos, och shoppade lite nya saker till altanen. RIP palmen, nu har den fått flytta till palmhimlen.

Lucas fick sminka sig själv, blixtarna i pannan är ögonbrunpenna, så det var nära, men varför hamnade ögonskugga runt munnen?
Hmm.. nu går tiden sakta, jobb kvar på tis,ons, lör och söndag. Och SÅ bra tajmat semesterstart att jag jobbar på söndag till kl 21.30! Sen är det dags för 3 veckor i friheten. Vi börjar med 2 campingnätter i Malmköping ( ny liggunderlägg och öronproppar checked!) sen på fredag åker vi till bilsemester med stopp i Jönköping, Helsingborg, Legoland, Helsingborg & Ullared (inte shoppa utan bara bo, det kan min make tro..) Idag förberedde jag mig inför semester och säkrade sol vädret : gick och köpte regnkläder! Då blir det säkert +30 närmaste 3 veckor.
Maken fyllde 35 år igår, och beviset att jag älskar honom som f*n hade jag köpt Seinfeld- DVD-boxen till honom. För att jag tål inte den där serien, har aldrig förstått det roliga. Dom bara ältar och ältar och är helt neurotiska hela bunten. Get som help! Några år sen köpte jag sällskapsresa-boxen och där är det lika illa, Stig Helmer får mig att krypa ur skinnet. Så nu har man garanterat några lugna TV-kvällar åt Maken, i totalt ensamhet.
I lördags var vi i Mariefred och hälsade på farfar på hans husvagn och passade på att åka gammal ånglok med Lucas ("thomas tåget!" ropade han) och när jag gick in på campingshopen och skulle köpa lite grejer och betala med kort så suckar tanten på kassan: "usch, har du kort!"
-öh, ja..?
- vi tar egentligen inte kort!
- vad då "egentligen" , min man var här och betalade med kort 3 minuter sedan!
- bor ni här på campingen?
- min svärfar gör det, men vad har det med saken att göra..?
- Har ni checkat ut?
-Va...? kan inte jag bara få betala mina grejer!
Sen fick jag nog och bad om ursäkt att jag störde och gick ut, blev ingen kaffe med mjölk för min del, men vad är de för folk som jobbar med kundservice och uppebart hatar det. Då kan man väl byta jobb? Kommer aldrig sätta min fot på den campingen iaf.
Dagens roliga Lucas: (missade själv men Maken informerade)
Farmor ska busa med Lucas och pussa på honom, då säger Lucas:
-Nej! Sätt dig! (och pekar på stolen)
Han kan sätta sina kära farmor på plats om det behövs :-)