söndag 20 juni 2010

R.I.P


Kära spring cykel. Idag var det en sån dag när man borde stannat i sängen. Skulle åka iväg till mamma och sonen skulle ha med sig sin cykel. Packar in sonen i bilen, förbereder dvd spelaren (filmen cars,för 165e gången) sonen tjatar om vatten som bara en 3 åring kan : 'mamma,jag till ha vatten,jag vill ha vatten, jag vill ha vatten!' ger sonen vatten och hoppar in i bilen och inser efter ljudet 'crasch' att jag glömde ställa in cykel i bilen och har helt enkelt kört över den. Bra. Jättejävlasuperbra. Det är bara köpa en ny. Sonen är en evig optimist: 'det kanske går än då!' när framhjulet ser ut som en siffra åtta. Kommer fram till mamma och vi ska ta en promenad (har varit på mammas nya ställe 5ggr, har regnat varenda gång,så även idag.) Då ringer lillasyster från lägenheten att hon har ramlat och skurit upp handleden mot en plåtkant. Vilken tur att det var ovansidan av handen,annars skulle det nog gått illa till. Men det såg inte så bra ut det där heller,så iväg till akuten bara. Jag och sonen stannar hemma och är hundvakt. Gå ut i ösregnet med grand danois och en 3 åring. Inte piece of cake. Vi åker hem på kvällen och då väntar dom fortvarande kirurgen som ska sy ihop handen. Tur att det fanns en duktig sköterska som hade knytit fast handen så den inte trillade av. Nej men visst,hellre betalar vi 140 miljoner kronor till viccans bröllop än till extra jour kirurg till mälarsjukhuset. Till exempel.

onsdag 16 juni 2010

Snälla..


Låt det bli tid där man får läsa något annat till kvällssäga än uppslagsbok om grävmaskiner/brandbilar. Vetgirighet i all ära,men vad hände med mumin,pippi och bamse?!

torsdag 10 juni 2010

Coctails och annat


Så här smaskiga drinkar drack vi i lördags. Just dom där är vodkasunrise, alltså borde varit tequila sunrise,men kompisen glömde ta med tequila. Det kanske var lika bra. Vi hann smaka även cosmopolitan, champange drink stephanie, gin-drink blind date och massa mjölkdrinkar. Vi får snarast ha drinkfest 2 så vi kan fortsätta, hann inte gå genom allt under en kväll! Så roligt med tjejfest,men man måste vara lite vuxen om ämnen vi pratade om var aktiv dödshjälp och politik.. Okej,vi pratade snusk också,vad det handlade om sparar vi till drinkfest 2! Från drycker till mat. Linas matkasse var succé. Helt underbart komma hem och bara sätta igång med maten,och så roligt att laga 'nytt' mat! Maken blev alldeles till sig och ville laga maten flera gånger under veckan,det var inte illa! Så den här veckan har varit tråkveckan,väntar bara på nästa vecka med nytt kasse! Och från maten till jobb. Blev erbjuden en tjänst som samordnare på mitt jobb. Så jäkla skoj! Jag älskar organisera saker och har så mycket idér hur man kan förbättra verksamheten,ser framemot hösten.sen är det jättetrist att lämna sina arbetskompisar,för att dom är verkligen kanontjejer,man kunde inte ha det bättre. Men det känns så bra att komma vidare i sitt yrkesliv,och få använda sina kunskaper och resurser. Och tack för det här behöver inte jag ha nån panik över att börja plugga heller. Som maken sa: hellre 3 år med mer pengar än 3 år med mindre pengar. Så sant så. Dagens citat av sonen: (läser en bok med bild av jättestora pappersrullar) jag: i dom där kan elefanter torka rumpan när dom har bajsat i toan! Sonen: elefanter bajsar inte i toan heller mamma,tokigt! Jag: nehej,vart bajsar dom då? Sonen: på pottan förstås!!

Ny stjärna är född!


Låten heter 'cirkus födelsedag,va' tyst!'