onsdag 20 juli 2011

Böner

Jag tar 3 Ave Marior och 1 Fader Vår, tack!

tisdag 12 juli 2011

Efter och före och före och efter

Sommaren 2011, lite mindre dubbelhaka?
Sommaren 2010: trenden dubbelhaka
Jag sommaren 2011: -7 kilo

Jag sommaren 2010




måndag 11 juli 2011

Bäst före?

Undrar vad händer om man tänder ett ljus som har gammalt datum? Törs inte prova så hoppade över att köpa.

fredag 8 juli 2011

3 år!


Såg nu att jag har skrivit detta blogg snart 3 år! Det trodde jag inte.. Vad tiden går fort! Och ännu konstigare är det, eftersom man själv inte alls blir äldre.
Vilket jag fick bevis igår. Skulle handla hem lite vin , sen väl på kassan: - Kan jag få se legitimation också? Jag blir såklart jätteglad först, alltid kul om någon tror att jag ser ut under 25, tom kanske under 20?! Mitt glädje förvandlas dock till skam när jag upptäcker att mitt körkort ligger fint i träningsväskan hemma. Så fick uttala dessa klassiska ord som jag inte har uttalat sen jag var 16: - öhh.. jag har glömt den hemma..
Så det blev inget vin , och inte kunde jag hämta ut paket från H&M heller. Hurrarop för den postordeföretaget också. Beställde kläder därifrån i maj. Nu har dom kommit. hade redan glömt bort att jag hade beställd dom så det blir spännande att se vad jag har fått. Lite som julafton.
Nu är det 2 veckor kvar till semester, man är lite lagom less på allas FB uppdateringar: "äntligen semester!!!" Dags att ge tillbaka, om 2 veckor.. muahahhhaaa..
Semesterplanerna börjar bli klara också. Börjar helgen med en stugövernattning utan sonen, sen kommer våra kära kära vänner från Finland och vi ska försöka leva i en kollektiv 4 vuxna och 4 barn nästan en vecka. Ser detta som en liten social experiment. Men roligt ska det bli! Efter Finska delegationen åker hem har vi hyrt stuga i närheten där det finns pool mm. att plaska i. Några nätter där och sen är det bara komma hem och packa inför huvudresan för semester i år. Kryssningen med Vision of the Seas (RCCL) från Stockholm (Tallin-St.Petersburg-Stockholm) . Det kommer att bli riktigt kul! Både jag och maken har bestämt oss att ta med träningskläder och ta en löprunda på däcket varje morgon bara för att man kan! Och såklart matchande träningsoverall. Jag föreställer mig att hela kryssningen är som på Loveboat (visst minns ni underbara serien från 80-talet??) så hoppas jag att det blir så och inte som 24 timmar med M/S Cinderella.

onsdag 6 juli 2011

Dagens citat

Läser godnattsaga till sonen och det finns en borgmästare i boken. Sonen: oj nej!!! Han kommer! Vem ska han borra??? Jag fattade ingenting innan sonen förklarade att såklart BORRmästaren ska borra nåt när han kommer! Jag kanske ska träna på mitt uttal lite?

tisdag 5 juli 2011

Semester snart?

Börjar bli tid för semester när jag skriver såna här minneslappar på jobbet åt mig själv och sen har ingen aning vad det betyder.. Jaa-a.. Stor låda av.. Pengar?

lördag 2 juli 2011

Vems ansvar?

Läser i lokaltidningen att kvinnokliniken ska inte operera kvinnor för framfall och inkontinens eller göra provrörsbefruktning på kvinnor som har BMI över 32. Detta pga att dom tillstånd faktiskt blir bättre om man går ner i vikt. Och för att riskerna för komplikationer är mycket större när man har fetma. Och såklart skriver nu styrelseordförande i överviktigas riksförbund (att det ens finns en sån förbund är skrämmande) att ' människor har fruktansvärt syn på oss överviktiga, du får skylla dig själv,det ditt ansvar' Ta mig fan är det DITT fel att du är överviktig! Vems ansvar eller fel det vore annars?!? Det är ingen som tvingar dig att äta. (om man inte av sällsynta fall lider av nån sjukdom som orsakar övervikt) och jag har nog rätten att säga så. När jag vägde 30 kilo för mycket så inte fasiken var det nån annans fel. Och det var mitt ansvar att bli av med övervikten, inte nån annans. Blir så irriterad att människor som säger ' jag kan inte hjälpa att jag är överviktig' det är bara du som bestämmer vad du stoppar i dig och hur mycket du rör dig. Om intaget är större än förbrukningen så går man upp i vikt. Så enkelt är det. Kan man inte kontrollera hur mycket man stoppar i sig så finns det hjälp till det med. Så man kan aldrig skylla på nån annan för sin övervikt. Tvärtom, det är väl ens eget ansvar att man håller sig frisk!