onsdag 30 september 2009

officiellt white trash

Nu måste vi vara officiellt white trash: vi ska vara barnfria och var åker vi då: Ullared! För att det gär väl inga coola människor? men jag har ju redan 90 -tal tribal tatueringar, så kan jag väl köra hela racet..
Men på allvar, hur lyxigt låter inte att få stanna i en affär FLERA TIMMAR istället för en runda som gör Bolt avundsjuk när man har sonen med. Och sova på hotell, och framför allt hotellfrukost!! Finns inget bättre!
och nu är det inte mer än vecka kvar till Malta.. livet kunde vara värre.

söndag 27 september 2009

studentdricka

är för mig te. (eller säger man the?) Anyway, kom på tänka på reklam för Lipton som marknadsför sina nya triangelformade te-påsar som " nyhet! löste i en påse!"
Okej.
Vill inte veta vad det är jag hittils har druckit hundratals liter i vanliga tepåsar. Trodde att det var löste i en påse.

tisdag 22 september 2009

dags att introducera arbetslivet


I söndags fick sonen känna av arbetslivet för första gången (det var på tiden, han är ju snart 2,5 år!) och fick komma hälsa på mig på jobbet. Passade på att baka och det tyckte han var kul, han gick och delade ut smakprover till alla som ville (och även till dom som inte ville) Dom boende bara älskade honom, och efter fikastunden tittade vi Pippi tillsammans allihopa, mysigt! Tänk vad mycket glädje små barn kan tillföra i livet.
När vi skulle hem, gick sonen in i kontoret, öppnar lådor och ropar: "var är pengarna?!?" Så jag måste betala nån typ av lön till honom, undrar vad 2 åring har för en timlön? Kanske ska ringa till Kinesiska ambassaden och fråga?

måndag 21 september 2009

kräftskiva och blondinskämt

Så här snyggt såg det ut när mamma/pappa gänget skulle ha kräftskiva hos oss den 12/9, 14 vuxna och 9 barn i åldrar 2mån-2,5 år skulle få plats. Med lite ommöblering gick det; soffan ut till altanen och vips! hade vi en lounge (så fort man sätter en soffa nån annanstans än i vardagsrummet så blir det tydligen en lounge) , köksbordet och utebordet in i vardagsrummet, och då gick det! Och kul hade vi!
en del av papporna i farten att äta kräftor.. var är barnen undrar ni?

I köket, som förvandlades till barnland med korv och bröd , madrasser, leksaker , popcorn och pippi! Sonen har fattat hur man ska INTE äta om man vill charma tjejer. Det var spännande att ligga i köket dagen efter och titta på film. Nära till kylen och allt!
Dagens blondin:
Blondin 1 är på besök hos blondin 2
Blondin1: usch, jag har ingen lyse på cykel, hoppas jag inte får böter när jag ska cykla hem.
Blondin 2: men jag kan skjutsa hem er, ingen problem!
Tiden går, det blir mörkt, dags att åka hem...
Blondin1 (tänker): men kom inte jag hit för att blondin 2`s sambo har bilen så hon kunde inte komma till oss..
Blondin 2 från badrummet: Nejjjj! Jag har ju ingen biiiil!
Om detta historia är sant lämnar vi åt er att avgöra.



lördag 19 september 2009

vardag igen, men snart ut och resa!

Nu börjar man bli en människa igen. Det segaste förkylningen man har varit med om.
Man har hunnit fundera en hel del när man har varit sjuk. Maken är måttligt road när jag också har börjat dela mina funderingar med honom, varken om han vill eller inte.
Jag har.undrat:
-Hur mycket man skulle gå ner om man skulle sluta äta ost. Jag köper snitt 3 ostbitar/månad a`800g = 2,4kg, det är ju över 1 kilo ost/månad/pers. , måste vara sjuhelsikes mycket kalorier. Ska testa att skippa..
- skulle polisen hitta Michael Jackson om dom skulle bara gå efter hans polisregister (alltså om han nu skulle leva), eftersom såg på nån tidning att där står det "Race: Black" Om dom letar efter en svart man i 50-års ålder, får dom leta länge. (jag tror förstås att dom skulle vara så smarta att dom bara skulle efterlysa Michael Jackson.)

Studier går vidare, älskar samhällskunskap och alla andra ämnen där man stort sett kan bara snacka skit och få betyg på det. Nästan alla frågorna börjar: " vad tycker du.." och som alla vet tycker jag väldigt mycket om det mesta.

om 3 veckor ska vi åka till Malta och St. Pauls Bay och få lite sol och bad torsdag till söndag. Spännande att flyga med sonen 4 timmar, stackars medpassagerare. Hotellet har en fin poolområde på TAKET , så vi kommer att ha fullt upp att se så sonen inte ramlar ner därifrån. Får väl knyta fast nån snöre på honom. Sen var det rätt skoj hur lite man vet om Malta. Jag trodde att jag var en idiot när jag inte direkt ens kunde placera Malta på kartan , men nu har jag frågat säkert 15 personer, och INGEN av dom kunde svara rätt på den frågan heller! 80% sa att den ligger under Spanien, och det är FEEEEEL, kan upplysa alla att Malta ligger under Sicilien.
Maken läste med förskräckning om en stor fästing som vaknar till liv varje söndag morgon, innan han kom på att det var visst en fästning som vaknar till liv. Vad bra, vi var ju inte vaccinerade mot maltesiska jättefästingar.

Beställde en hamburgare till sonen när vi var i E-tuna igår, och frågade om dom var laktosfria. Javisst var dom, och när jag öppnar paketet, ligger det cheddarostskiva mellan bugaren, hurraaa! Trodde dom att jag absolut VILLE ha laktos till min burgare så dom piffade till det med lite ost?

Nu är det jobb som gäller, hej och ho!

tisdag 15 september 2009

long time no see

Nu blir det snabb inlägg med lite roliga bilder innan läggdags, har varit borta i evigheter , först i Finland och sen i sängen med dunderförkylningen, jäkla finska baciller!

Helt underbar cool jacka som Lucas fick av farfar från USA. Han kommer att bli värsta topgun Tom Cruise till vinter!
Det här var så jäkla gulligt: lägger upp status på Facebook: sjuuuk! En timme senare ringer det på dörren och min kompis bonusson har kommit med sin moppe och gör en leverans, en hel överlevnadskit med näsdukar, halstabletter, the, c-vitamin. Underbart, blev alldeles tårögt av omtanken. Stor tack Helen, du är underbar!! (det är visst allting som är underbart i inlägget i kväll, undrar om jag är full..)

Det här är ju bara kul för dom som kan finska, men om man läser maträtten på finska har det nog blivit liten stavningsfel, annars tycker semper att jag borde servera till mitt barn: Ris och smärtgryta! Underbart! (nej, fasiken,nu måste jag sluta, var det ecstasy i After Eighten jag åt??)
Återkommer med mera roligheter, nu måste man sova så man orkar upp 5.40. Sonen har flyttat in till våran säng, så vi kan hyra ut hans rum till tyskarna eller nåt! Kul med en levande kondom i sängen!