onsdag 28 oktober 2009

måndag fast onsdag

jag måste börja piggna till på morgonen.. är inte så jätte-morgonpigg, och dom här mornarna när jag lämnar Lucas halv 7 till dagmamman är jag en zombie. har redan klätt på mig helt när jag märker att jag inte ha nån Bh.. ja, ja, det är inte så noga, får väl ha hängtuttar idag. Sen när jag ska ta lite deo (spray) tycker jag att det är väl klibbigt.. inte undra på det när man sprayar sig själv med hårspray under armarna! Då hade jag ordning på håret där under iaf idag, synd att ingen såg det, håret på huvudet slickade sig längst ansiktet som vanligt, men luktade gott efter deosprayn. (mitt försvar, båda burkar är små och röda) Jag måste nog ändå koppla bort autopiloten på morgonen om det fortsätter så här. Sen bestämde jag mig för att äta lite fruktmusli till frukost. Vet ni hur lång tid det tar att äta musli!?! (har inte ätit det på säkert 15 år, tycker att det ser ut som rått-mat) hur lång tid som helst, när man ska tugga tugga tugga och det fastnar i tänderna.. grrrr! Nej du, youghurt ska det vara, så man slipper tugga och kan avverka frukost på 5 minuter!

Dagens Son-citat:
Pappa ska åka och bowla.
Sonen: Pappa ska åka hälsa på tjejerna!
(då undrar frun vilka tjejer pappa brukar åka hälsa på?????)

En annan citat hört via Maken:
Sonen: vad gör du?
Pappa: värmer paj.
Sonen: Bajs?
Pappa: nej, PAJ, inte bajs.
Sonen: Lucas inte äta varm bajs!

Han har tydligen blivit traumatiserad efter sin bajskorv-framträdande..

fredag 23 oktober 2009

Kärlek


Ibland är man så kär i sitt barn att man tror att man ska dö.på natten när man kommer och lägger sig,kommer sonen lik en värmesökande misil och kryper under armen på mig.han klappar mig i sömnen och jag kramar honom och känner när hans hjärta slår mot min bröst.då känner jag sånt stolthet att jag och maken har kunnat få fram nånting så perfekt.

måndag 19 oktober 2009

en Måndag med stort M

Idag är det måndag, och redan från vaknandet visste jag att det var inte den typen av måndag som man ibland kan ha, att allting känns helt okej. Jag har jobbat helg, med en ovan vikarie, helt slut och sen ska man SLÄÄäääpa sig till jobbet även på måndag. Kl 7. (och dessa lågkonjunkturens tider ska jag väl vara tacksam att ha jobb att gå till)
Mobilväckning kl 05.40, mörkt som på natten (det är ju natt) , vaknar i en ställning som liknar en avancerad yogaknut, sonen sover nånstans mellan mina ben. Lirkar mig ur sängen (liknar en inbrottstjuv i en museum med laserdetektorer, if you know what I mean) försöker inte väcka sonen. (och maken, men han kan iaf somna om, det skulle sonen aldrig få för sig) Slår tån i trappen (såklart). tappar kontaktlinsen i handfatet (såklart den första så jag ser absolut ingenting, hade det varit det andra skulle jag kunnat blunda och leta med ögat där kontaktlinsen är i) . Luggen står rakt upp. resten av håret står rakt ner. Lyckas med nåt konstycke peta in naglarna rakt in i puder, så jag är helt ljusbrun under naglarna. Nyser när jag nyss satt på mascara (dvs.mascaran hamnar på övre ögonlock istället). Tappar frukostmackan på golvet (gissa vilken sida neråt?). Kollar termometer, bara +4, rätt skönt. På med kläderna. Är redan försenad. Öppnar dörren. Det ösregnar ju! In igen. Byter till regnkläderna. Cyklar i ösregnet och svär över dessa förbaskade hörproppar till mobilen som inte vill stanna i öronen. Det är nåt fel i mina öron. Fösöker cykla så jämnt som möjligt så ingen av plupparna åker ut, så jag kan lyssna lite radio. Så alltså en Måndag med stor M, och en väldigt svart sådan.
Sen en sak till. Kan man inte skriva i hårfärgförpackningen direkt: röd . Nu skriver man "varm brun" och det är samma som röd. Så skriv RÖD då!

torsdag 15 oktober 2009

Malta!


Lite förhandstitt hur vi hade det i st.pauls bay,helt underbart.perfekt avkoppling för hela familjen.pool på hotelltaket och buss resa till stranden var stående i programmet.30 grader varmt,och såklart det började regna 1 timme innan vi skulle hem,kan man tajma det bättre. Så nu orkar man med vintermörker betydligt bättre,och vi kan börja planera redan återbesök till nästa år. År 2010 blir spännande res-mässigt, fjällen i januari, england och monkey world i april, överaskningsresa med svärmor i september och malta med farfar i oktober.behöver ingen sommarsemester kanske?

tisdag 6 oktober 2009

Bajskorv

Sonen bajsar i pottan.
Pappa: oj,vilken bajskorv!
Sonen: BAJSKORV!?!?
Sonen till Mamma (flera timmar senare): Mamma, jag vill inte äta bajskorv!!

dra mig baklänges..

lyckades till slut få till inställningarna så jag kan blogga från mobilen, ha haaa! Hästbilden är beviset!

Lucas matar hästar



måndag 5 oktober 2009

jag blir förföljd..

.. och inte av vem som helst utan av Björn Ranelid! Senaste halvåret har detta farbror gjort mitt liv ett lite mindre trygg ställe att leva i. Var jag än går dyker han upp. Köper en tidning: Björn är med, tittar på TV: Björn är med. Loggar in på nätet: tittut, där är Björn. Det är så roligt att 6 månader sen hade jag inte ens hört talas om denna författare, och nu helt plötsligt dyker han upp varenda media som finns. Och kanske för att jag inte rikigt kan stå ut med honom (han är otäckt solbränd och aningen för sliskig) blir det inte lättare njuta av min TV kväll när Björn är med allt från Skavlan till Östnytt. Idag fick jag se honom drömmande titta bort till evigheten i en villa-tidning (alltså reklam!) Snart knackar han väl på dörren och vill att jag ska byta abonnemang.

söndag 4 oktober 2009

jag måste bara..

..få kommentera detta Fru Anka hysterin. Antingen hatar man henne eller älskar man henne. Credit för henne att hon säger saker som hon tycker och står för dom och självklart fattar jag att det är helt annan kultur i USA vad gäller kvinnorollen och mansrollen. Men kan man inte bara acceptera att det är olika i olika länder? Vill inte mr America byta blöjor, fine, men det betyder inte per automatik att svenska killar är patetiska för det. (sen kan vi börja göra lite forskning vad frånvarande pappor gör för barnets självförtroende och psykisk hälsa, men det är en annan grej)
Och visst, man ger och man tar i ett förhållande, det borde väl vem som helst fatta, varför behövs det en 38 årig hollywood fru att berätta till oss? (jag trodde förresten att hon var runt 50.. ) Speciellt killarna har lyft damen i höga höjder och tror att tjejer avskyr henne för att man är avundsjuk. Skulle vara intressant att veta hur många tjejer tycker hon är toppen och hur många är killar. Men ni killar. OM diskmaskinen skulle vara tömt, OM man skulle få sova en hel natt och OM tvätten skulle vara tvättad , då kanske tjejer skulle ägna lite mindre tid över att gnälla på er och istället ha vilt sex eller vad det nu kan vara. När man skriver att man ska ge och ta, är det inte bara i sängen, utan gäller allt, det brukar man glömma bort. Det är fortvarande tjejer som får, om inte göra, iaf organisera det mesta hemma så allting blir gjort.
Nu ska jag också skriva att jag är lyckligt lottad och har Maken med stor M hemma som är precis så patetisk som Fru Anka antyder, har stannat hemma 9 månader och bytt blöjor, tvättar,städar och lagar mat, så det är inte honom jag riktar kritiken mot, utan när man pratar med sina vänner och bekanta, hör man att alla har det inte lika gott ställt vad gäller relationsbiten.(och nu kommer männen till mina vänner och bekanta fundera om det är just dom jag syftar på.. fundera på det ni!) Då förvandlas dom snygga sexiga fruar till bittra käringar. Prova nån gång: sov inte en hel natt på 2 år, jobba heltid , och ta 80% av ansvaret hemma, skulle du då ha ORK tillfredställa din fru varenda morgon om hon det önskar? Och sen en notering. Det finns kvinnliga Mr. Ankor. Som inte bidrar med någonting hemma, förväntar att killen ska göra allt (bara för att dom har råkat födas som män eller nåt..) och sen får stackaren bara skäll för det man gjort. Det är lika illa det. Då kan nog inte kvinnan gnälla om killen snarkar på soffan efter östnytt. Alla tillsammans: det är ju gemensamt hem/barn/relation: ta gemensam ansvar!
Och såklart måste jag kommentera avsugningsbiten (nu vill jag inte veta vilka reklam kommer att dyka upp på min bloggsida när jag skrev det ordet) Svärmor kan sluta läsa: NU!
Om mannen vill ska man alltså suga av honom varenda morgon (och vilken man vill inte det? Så vi säger: alla.. ) Maken börjar jobba kl 05.00, klockan för honom ringer 04.30. Då ska jag alltså sätta MIN klocka på ringning klockan..säg 04.15 (så har man gott om tid) efter 4 timmars sömn är man säkert på hugget att tillfredställa sin man. Visst ja, Sonen sover i mellan.. dessa levande kondomer.. ja ja, får väl väcka honom också och sätta honom i vardagsrummet med DVD, eller? Då är vi klara 04.30, Maken kan åka till jobbet..nej förresten, jag vill också ha mitt, mera Pippi till sonen och tillbaks till sängen.. klara 05.00 maken är försenad till jobbet, ramlar i trappan när man ska dra upp kallingar samtidig när man springer, sonen är traumatiserad för all framtid och själv ska man vara på jobbet om en timme, så ingen ide`att lägga sig igen, trött som en åsna sen på kvällen när man ska sätta klockan på ringning till kl 04.15- men vad fan, wife got to do what wife got to do. Och om man fårgar Maken, skulle allt detta vara värt det.

skog och knivar

Bland lingon och blåbär. Skogsutflykt till höstskogen, mysigt!



är man 50% finne, så får man lära sig att ta hand om sina knivar tidigt. Sonen fick faktiskt en dopkniv istället för en dopsked. Snyggt med värsta jaktkniven med ingraverad födelsedatum,vikt och längd!

Nu är det nära till semester,fyra arbetspass kvar! Underbart. Håller på och jagar alla flytande vätskor till små flaskor, maken kunde inte förstå hur många små flaskor det blir. Maken har med sig tandkräm och deodorant. Jag har: shampoo, conditioner, sminkborttagning, deodorant, parfym, hudsalva, sonens allergimedicin, myggmedel (ja,det finns mygg på Malta) , Xylocain (om myggmedel inte fungerar o man blir biten) , duschcreme, kontaktlinsvätska, solskydd, bepanthen (om man bränner sig i solen) , fixa-håret grejer, handsprit (svinis!) , och säkert lite annat också som jag har glömt från listan. Kommer att behöva en sopsäck för att få plats med allt.