onsdag 22 september 2010

Bulorna och mera

Heja sjukvård! Sonens bulor har blivit nån slags diagnoslotteri på lokala barnkliniken. Har haft telefonkontakt med barnläkaren flera gånger och har fått följande diagnoser: 1.Det är säkert myggbett.. (4 dagar senare ringer hon igen) 2. Du kanske har klippt honom konstigt så bulorna syns mera? OMG säger jag bara. Börjar spana in privatbarnläkare i grannkommunerna. Även om inte sonen är sjuk ofta, så känns det att man vill ha LITE proffsigare hjälp när det händer. Det betalar jag gärna lite för.
Underbart också att kommunen försöker locka hit barnfamiljer. Undrar om dom nämner att det inte finns nån barnklinik kväll+helg och dagtid suger. Och att det finns 1 dagis med få platser som kan erbjuda barnomsorg kvälls/natt tid. Välkomna barnfamiljer!

Lite egoboost så här när man börjar bli gammal. Såg när jag köpte bussbiljett sist: han frågade: en halva? Alltså trodde han att var under 19, yes!!

Har äntligen fått mitt kontor på jobbet, underbart, slippa bära runt alla papper. Min chef tyckte det var roligt när jag inte ens hade hunnit montera ihop mitt bord så hade jag hängt upp gardiner. Det viktiga först! Och var dessutom riktigt nöjd att få ihop det där kontorsbordet , och den fungerar! (alltså kan höjas och sänkas) imorgon går jag dit med lite lull-lull, så blir det riktigt mysig arbetsställe. Och mitt nya arbete är bara SÅ roligt!!!

11 dagar kvar till Maltaresan.. hur underbart är inte det!!! och nu i helgen hinner jag en liten tripp till Finland också, utan maken och sonen, ska bli kul att träffa alla vännerna!

tisdag 14 september 2010

Bulor

Sonen vaknade igår med väldigt konstiga bulor övanpå öronen, stora som plommon ungefär. Trodde först att det var myggbett going bad, men vid båda öronen? ringde VC, fick komma dit inom en halvtimme (ibland har man tur!) dom bara skakade huvudet och hade ingen aning, remiterade till barnklininken, där var vi idag. Och vi har fortvarande ingen aning vad det är för bulor. Läkaren frågade en halvtimme massa frågor som jag själv kunde tycka var inte riktigt relevanta (hur hör födelsevikt och helamningen ihop med 2 stora bulor i huvudet?) När jag sa att han går hos dagamma och inte dagis, sa läkaren: vad är dagmamma? Då kunde jag inte låta bli att fråga om det spelar nån roll tanken på horn som växer huvudet på honom? (nu för sig har vi förklaringen varför sonen vägrade sätta sin fot innanför Uppsala Domkyrka, vi kanske ska kontakta exorcisten istället..) Så hon lyssnade lugnorna, kollade öronen och sa att hon har ingen aning vad det kan vara men det går säkert över. Nej men vad bra. Eventuellt kunde det kanske möjligtvis vara fästingbett.. (övanpå båda öronen, på samma ställe? Tvillingfästingar?)
Sonen visade sin bästa sida när dom skulle ta blodprov från fingret. Han bara vrålade rakt ut: DUUUUUUU SKA INTE STICKA MIG,AAAAARGGHHHHH!!!!! Alltså inte ledsen utan mycket mycket arg 3 åring.. Och man märkte att han blev så förnärmad när man "tvingade" honom att göra saker som han inte ville, visste inte att så små kan ha sån kroppsmedvetande och känna sig kränkta.
Suck, det var ett pärs.. men tur att barnen glömmer fort och han har inte ont i sina bulor, vi får väl lära oss att leva med sonens horn.

söndag 12 september 2010

Tunisien och drinkfest

i går kväll hade vi drinkfest nr 2, när vi inte i juni hann dricka genom alla goda drinkar. 5-6 drinkar blev det igår, alla riktigt goda!! Mår oförskämd bra idag, tanken på att sprit man hällde i sig igår, måste vara all socker och c-vitamin från juicerna som gjorde att man inte är lika bakis, superskönt! Sen har man ju världens bästa kille, som har tagit hand om sonen idag så jag har fått sova till kl 14, det gör mycket när man får sova ut!

Tunisien var också alldeles undebart, så här ser det ut på stranden när man kommer dit kl 8 som småbarnsföräldrer. Kl 10 är det fullt. Helt fantastisk semester,man vilade verkligen när det inte fanns något annat att göra än bada och sola och äta. Jag lämnade hotellet en gång under hela veckan, bara för att det regnade och då måste man ju passa på och shoppa lite. Jag klarar inte av deras försäljningskultur med prutning och dra-och slita i till affärer, så köpte lite saker på fixed price butiker istället. Lite dyrare,men då fick jag shoppa i lugn och ro.
Dagarna var rätt lika : Vakna, frukost, stranden, lunch på stranden, sova middag, äta mellis, till poolen, gör sig ordning till middag, minidisco med sonen och sen somnade han, vi satt ofta på balkongen en stund på kvällen och myste. Riktigt riktigt härligt!
Sonen var som vanligt jätteduktig både på flyget och på resan, och såklart det finns inte så mycket att sura om, när han får göra precis det han vill hela tiden. Bada och äta glass. Jag tror att han var i vattnet mera än på land under hela semester. Riktig badkille. Han lärde sig hoppa själv från kanten, badade i stora poolen hela tiden, barnpoolen var inget för honom tydligen. Han lärde sig även flyta,han la sig på rygg i vattnet och bara flöt runt, såg så skönt ut!
Mycket god mat, vågen visar nu när man har kommit hem att man kan tydligen inte äta 3-4 bakelser efter varje måltid utan att det syns på kilorna.. konstigt!
Nu ska man slita på jobbet 3 veckor innan det är dags att åka till Malta!!!