torsdag 28 oktober 2010

ser jag dum ut?

Lämnade igår mina betyg till chefen. Om jag nu får säga själv så är det förbaskat bra betyg jag har, dom kan inte vara bättre , så att säga.
Chefen "skojar"
-ha ha-haa.. har du skannat in dina betyg först och fotoshoppat?
- jap.. ööh, nej, jag har väl rätt lätt att lära mig..
- eller har du mutat läraren?
-ööh..nej.. ?
Så vi kan alltså dra en slutsats att jag måste se helt korkad ut eftersom han hade så svårt att tro att jag kunde ha såna betyg. Det kändes bra..
Eller man kanske ska vända det till sin fördel: Om alla tror att man är helt bimbo, så kan man slå från underläge.. hmm.. kanske ska börja tävla med pengar i Buzz eller TP..

söndag 24 oktober 2010

Rymdglass

Det här var minst sagt konstigt upplevelse.. Svärfar köpte rymdglass från USA när han var därm,så idag vågade vi smaka. Vi låter sonen sammanfatta upplevelsen:
-Smakar det bra?
-Smakar konstig!
-Men gott,eller?
-nja, inte riktigt!
Det var som äta frigolit, fast ändå glass.. mycket skumt erfarenhet.
Kan det vara möjligt att jag hittat skor som är både snygga,varma och bekväma??? Kommer säkert få utslag eller nåt av dom. It´s too good to be true.
Har alltid sagt att så mycket sprit finns inte i världen att jag ska sjunga singstar. Det visade sig inte vara riktig sant.

onsdag 20 oktober 2010

cleaning out my closet

Hmm.. den här hallen i övervåningen är egentligen helt "onödiga" kvm.. vad ska man göra med den? Nu används den att torka tvätt, och den är objekt för min Marimekko-Unikko kärlek. Köpte 5 meter tyg när vi hade lagt 1 bud på radhuset, och bestämde att det ska jag sy gardiner av till vårat nya hem! Så ödet ville att vi skulle vinna budgvningen! (för övrigt var budgivningen töntigaste nånsin.. vi fick huset på utgångspris..)
Måste bara lägga upp bilder på sonens nystädade garderob. nästan lika bra som nakenbilder,eller hur??
Synd att jag inte tog före-bilder,men båda dom här skåpen var överfulla av kläder,lakan,gardiner och gamla döda råttor (och annat som gillar bo i stökiga garderober) Så här fint blev det efter organiseringen, rensningen och lite flytt av hyllplaner.
3 kassar kläder får åka till Ryssland, dom uppskattar säkert min genomskillnig glitterpaljetttopp från 2001 i isiga Moskva.. lika mycket som sonens ByggareBob tofflor kommer till rätta i heta Kongo.

En vän till mig sa att rensa kläder är nästan som att man blir ren inombords också, och det kanske är så, meningen cleaning out my closet får en hel ny mening. Jag känner mig ren i själen. Feng shui på er allihopa!

tisdag 19 oktober 2010

Snyggingen

Fyndat på loppis! Ljusstake: 24kr , fat 50kr
Så här bra blev det, när man är själv bakom kameran. Måste bara fotoshoppa bort skuggan bakom.

Idag har man varit superduperduktig. Ledig dag och har rensat hemma så det ryker om en. Frostat av frysen. Ett tips: ställ inte ut fryst mat i plastpåsar under tiden du håller på. Kråkorna gillar tydligen innehållet. tyckte att det var många kråkor på altanen, och vips var 15st kanelbullar försvunna. Tur att jag stoppade fläskfilen i en kylväska.

Rensat allas garderober och gjort ordning all från början. Det måste vara nån vuxenpoäng-sak: jag har tydligen skaffat mig kläder som måste strykas OCH hängas upp på galgar. Och maken med. (alltså köpt såna kläder, inte att han behöver strykas och hängas upp på en galge.) Så det behövdes liten om-organisering i klädkammaren. Jag vet inte om man får säga att välstädat garderob är sexig, men det är det!!! Fick ett ryck och styrkte rubbet också! Jag som har styrkt si så där 5 gånger senaste 10 åren.

Var med mamma och rotade genom stans loppisar. Ingen värstingutbud direkt, och jag gillar inte ens loppisar speciellt mycket. Min mamma ÄLSKAR loppis, och man blir väl tvärtemot sina föräldrar. När jag växte upp hade vi rätt mycket prylar och saker (min mamma är en riktig ekorre) , typ 200 porslin-katter och 150 tygvimplar från olika finska städer. och nu vill jag inte ha ett endaste onödig pryl hemma. Jag får bokstavligen ångest när jag ser hem där det är massa krimskrams överallt. Eller en låda/skåp full med papper/kvitton/gem/pennor/tändare och allt annat som inte är på sin plats, jag får utslag!! Om jag blir arbetslös kan jag starta ett företag som går runt och organiserar människornas pryl-lådor. Om nån skulle vilja tortera mig så ställ mig i ett rum fullt med PRYLAR och lådor med diverse saker, jag skulle berätta allt jag vet på bums!
Men tyckte att jag klarade av loppisrundan bra, kliade bara lite i fingrarna börja sortera saker på en loppis där allt låg i högar. Och som sagt, hittade en snygg ljusstake och en fruktfat.

Min make fick världens roligaste fråga när vi förnyade våran elavtal. ( vi som skulle vara smarta och jämföra olika elbolag.. med våran elförbrukning kunde vi spara hisnande 3 kr om vi bytte leverantör) Killen frågade om vi vill göra aktivt val angående vilken typ av el vi vill ha, kärnkraft eller vattenkraft. på allvar, finns det människor som svarar: Ja, jag vill ABSOLUT ha kärnkraft, har ni ingen polsk kolkraft att erbjuda så jag kan påverka förstöra miljön ännu bättre????. (när jag tänker efter, så finns det nog sådana människor, samma människor som röstade på SD)

och till slut, apropå ingenting, såg rätt rolig motell på Malta, den hette Half Way Inn. Snacka om humor.

söndag 17 oktober 2010

Fotografering gick så där..

.. eller snarare inte alls. Sonen började protestera redan innan vi åkte dit, och efter ca 45 minuter ringer dagmamman och jag hör bara en supervrål på bakgrunden. sonen vill inte alls bli fotograferad. Jag åker dit, fast jag vet redan att har han fått för sig något, så går det inte ändra på det .(undrar vart han har fått den ifrån, he he) och jag vet inte om jag skulle vilja betala 600kr för bilder med sonen med röda kinder och tårar i ögonen (jag tål ju inte ens dom där tavlorna med gråtande barn och stora huvuden) . Så det fick vara. Vi åkte hem och tog bilder hemma isället, måste nog säga att dom blev nog mycket bättre, han skrattar! I förra årets foto såg han ut som ett barn från andra världskriget som har förlorat sina föräldrar, inte mycket glädje i dom ögonen inte.. stackarn!

Nu har vi bokat nästa resan också.. det bär av till Karibien!! okej, det låter bättre vad det är, karibien i detta sammanhang är ett spa i Åbo, Finland. Pappsen fyller 60 år och vi ska åka dit och överaska honom slutet på november. Alla hans 3 barn med familjer och hans bror med familjen ska dyka upp, det blir skoj. Kom på också en present till pappa som redan har allt (och förmodligen pengar att köpa allt han vill). Han gillar whisky, så köper svensk whisky till honom. Det har han knappast i sin samling!

fredag 15 oktober 2010

Malta Malta Malta

Drinkar på malta är bästa som finns!
Nu börjar det bli klart..
Undrar om blommorna är kvar på väggen på måndag, jäkla vävtapet..




Jag har aldrig förstått människor som åker till samma ställe på semester år efter år, när det finns så många ställen att besöka. Men nu har jag hittat "mitt Thailand". Och det är Malta. inte så att man aldrig åker nån annanstans, men man måste bara komma dit en gång/år. Då är oktober bästa månaden , det är slutet på säsongen = billigare + mindre folk och varmt.
Och trots ön är pytteliten har vi inte hunnit se allt, mest för att det är så varmt att man bara väljer poolen och stranden istället!

Sonen lärde sig att dyka! 3,5 år och håller andan typ 15 sekunder och tittar under vatten, värsta killen..

Trevligt och vänligt folk och otroligt lugn tempo , trots ibland lite kaotiska livet, det gör att man måste bara koppla av! Mitt nya jobb hade väl tagit lite krafter, somnade tillsammans med sonen varje kväll kl 21, sov till kl 08 + 2 timmars middagslur dagligen! Men nu känner man sig utvilad, och skippade alkoholen hela semester, åt istället massa glass, inte kanske mycket nyttigare men man känner sig faktiskt mera utvilad jämfört med att man skulle druckit ett par glas varje kväll..alltså nu tror jag inte att det var tack för glassen men i alla fall..

Nu gäller det komma igång med träningen, jag är mycket duktig att hitta på orsaker att jag inte kan, men nu är det så att jag har tid,pengar och möjligheter, så bara sätta igång. Har blivit mycket lat på sistone, sitter på jobbet och samåker med maken.. fy mig!

Har värsta väder jetlag efter resan, går runt och fryser hela tiden, jag som är rätt varm av mig.. dags att börja beställa vinterkläder. (ja, jag orkar inte springa runt i affärer, heja postorder! ) Och julen är faktiskt bara några löner borta, så dags att börja fundera på julklappar.. och nytt golv ska det läggas i hallen (vilket resulterar snöbollseffekt.. ny databord + stol, ny garderob i hallen mm.) och sonens rum måste ha mera förvaring.. tur att man har fått lite mera i lön, det verkar gå åt! Men IKEA here we come!

Nu dags att förbereda sonen till dagmammafotografering, få se hur det går. Sonen har såklart lyckats att få värsta bulan på pannan igår, så han ser lika snygg som förra året, hur gör dom???