tisdag 30 november 2010

både gott och ont med vinter och jul

Dåliga saker först. Jag är 2 minuter ifrån att göra en Britney och raka av allt hår och skratta hysteriskt (och sälja allt på e-bay) Det är så jäkla ounderbart när håret LIMMAR sig fast i ansiktet och när man borstar håret så flyter den runt mitt huvud som på den där elaka häxan i lilla sjöjungfrun (hon hade visst ormar som hår, men you get the point) Jag klarar inte av känslan, får bokat tid till KBT och lära mig hantera statiskt hår. Eller raka av allt, jag har väl snygg huvudform?
Fina adventskalender som farmor har pysslat i ordning! Sonen kommer att vara överlycklig, få se om han vill öppna alla paket på en gång.
Årets pepparkakshusbygge påminnner mycket av att bygga ett riktigt hus. Hustillverkaren levererar för lite material och när extramaterialet anländer är det annan nyans som resten av huset. Byggfirman som monterar huset har fått fel mått på taket, så den passar inte. Inte för sig väggarna heller. Men eftersom det är riktiga proffs, fyller dom bara hålen med spackel och hoppas att muminpappan inte märker något. Mellan taket och väggen är det dock hål på en halvmeter, men det kallar byggföretaget för vädringshål så man inte får mögel. Muminpappa klagar över resultatet, men vid det här laget har polska bygg-gubbarna åkt tillbaka till polen med fickorna fulla med pengar. Muminpappa och muminmamma får bädda sängarna med tjocka täcken så inte mumintrollet och snorkfröken insjuknar lugninflammation. Muminpappa ringer till plus och hoppas på det bästa.
Vi har tak på altanen, men det är tydligen inget som snön bryr sig om.


Dagens citat av sonen:
(vi dividerar vem ska hämta mera pennor, jag tycker förstås att han kan göra det själv)
Sonen: - så ja mamma, hämta pennorna nu och är en duktig tjej!

Dagens filosofiska fråga från sonen:
-Varför sprang kaninen över vägen?
( att den ville till andra sidan var inte rätt svar..)

1 kommentar:

  1. Hej vännen! Om du kommer up med rätt svar till den där kanin saken, var så vänlig och berätta oss.

    R (eller någon som kan inte skriva rätt eller en finne igen...)

    SvaraRadera