torsdag 30 december 2010

levande hyacinter?

Men döda hyacinter går bra?

torsdag 23 december 2010

dagens citat

Lilla plutten är månen och om stora plutten är jorden, vart var jag när jag tog bilden?




Sonen efter vi hade fixat skinkan:
-Pappa, vi har lagat en död gris!!!

Ja, han är en finne, rakt på sak bara.


torsdag 16 december 2010

galet..

Vet ni när man ibland ser saker i förbifarten som är så konstiga att man efteråt undrar om man verkligen såg rätt. (tex när man ser en rosa kanin cykla förbi på E4) Sånt hände till mig idag när jag var på väg hem från jobbet och satt i bussen. När bussen kör förbi en vägkorsning, ser jag att mitt i korsningen (till en liten väg) står en tjej med polisuniform på. Det är väl inte så konstigt , om det nu inte var så att hon såg ut som stripporna ser ut på amerikanska komedier när dom är utklädda till poliser. Kortärmad åtsittande uniformtröja , polishatt (just sån som amerikanska poliser har) och lite väl tighta byxor. Och hon var blond och snygg och bara stog där armarna i kors. När det är -5 ute och snöstorm. Låter helt normalt , eller hur? Och eftersom bussen nu åkte vidare kunde jag inte ta en titt till, om jag skulle haft egen bil så skulle jag säkert backat tillbaka.
Nu tror ni säkert att jag tagit lite väl mycket smärtstillande.. och med all rätt, men jag lovar, bara 2st Alvedon imorse!
Denna stadsdel påminner om Loka reklam ibland, snart regnar det väl limefrukter också.

Imorgon en galen helgtripp till Finland. Slutar kl 15, åker till N-köping, tar flyget till Helsinki, är framme hos min kära vän kl. 21 där förhoppningsvis väntar en varm bastu och massa god mat (han är kock, så äckligt lär det inte bli!) , sen sitta och prata till småtimmarna, sova lite, träffa min kära kära tjejkompis och mitt fadderbarn, hälsa på en sjuk gammelmoster (älskade gammelmoster..) på lasarettet och sen fira jul med pappa och släkten på lördagkväll och flyga hem på söndag och få träffa mina älskade killar igen! Och det är så härlig känsla komma till flygplatsen, sätta sig och ta ett glas vin , och bara sitta i lugn och ro. Älskar min familj över allt annat, men egentid är guldvärt ibland! Sen saknar man dom efter 5 minuter när det är alldeles för tyst och lugnt!

tisdag 14 december 2010

Hur lyckas jag?

Igår kväll lyckades jag med något mycket märkligt.
Jag satt på soffan och myste med min man, och ni tjejer kanske vet när man hasar ned på soffan åker trosorna upp och känns rätt obekvämt. Så jag skulle bara rätta till trosorna dra dom liksom ner, och sen vet jag inte vad som hände, men hörde bara världens smäll, gör skitont i benet och i FINGRET. Jag fattar ingenting utan skrattar bara helt hysteriskt, för att min make tittar på mig med blicken "vad GÖR du??" och jag försöker förklara men det gör så ont i fingret.. (varför gör det ont i fingret????) Till slut tänker jag att jag måste ha bara tappat greppet när jag skulle dra och tänker inte så mycket mer på det och somnar.
På morgonen när jag vaknar är mitt långfinger stor som en ballong och gör, om möjligt, ännu mera ont än igår. WTF?!??
Jag kan väl inte bryta ett finger när jag rättade till trosorna??? Lägger på lite kallt och ringer till rådgivningen. Innan jag ringer försöker jag komma på nån lite bättre och coolare sätt hur skadan har uppkommit (ett hemlös barn var så tacksam när jag gav dom mat att hon klämde mitt finger av lycka.. eller när jag räddade en katt ur en brinnande hus fastande finger mellan dörren) Men till slut är det bara bita ihop och berätta sanningen, jag kom inte på nåt vettigt.
Så den sjuksköterskan kommer garanterat vinna månadens "konstigaste kund" priset på 1177. Men hon höll rösten rätt stadig iaf. "jaha, oj då, så tokigt.. " efter " du gjorde vad???"
Så resultatet är väl att jag har troligtvis en sträckning i ledbandet i fingret, går inte svullnaden ner om ett par dagar ska jag höra av mig till vc, då måste dom kolla att ledbandet inte är av- Herregud så patetiskt.
Jag skadar mitt ledband när man ska rätta till trosorna!!! Visste att fylla 30 innebär visst kroppsligt förfall, men att jag ska ramla i småbitar.. snart hoppar väl höfkulan ur led när jag ska stiga ur från sängen.
Jag vill vara 20 och odödlig igen. Vill inte skada mitt ledband NÄR JAG RÄTTAR TILL TROSORNA!!!

söndag 12 december 2010

Julbak/bök & Lucia

Sonen och jag bakade pepparkakor, och detta var resultatet, pepparkaksgubbe med diarré och skottskadat Ronald McDonald. Inte illa.
Det här är godare än.. 7-1.. Smält vit choklad och krossad polkagodis. Har fått larma burken med godiset i , men risken för godistjuvar är fortvarande stor. Har fått hota maken att om han äter upp dom innan jul får han göra nya själv!
Jag hade lite tråkigt idag. Detta resulterade spontant skaparglädje!

Imorgon är det Lucia (ni som inte vet) och jag som är hallonbåtsflyktning vad tvungen att läsa till mig lite ordentligt varför man firar Lucia. Så här det gick till enligt stora traditionsboken jag hittade på jobbet (fri tolkning av Fru C) : Lucia var en snygg tjej som blev kär i en snygg kille. Lucia tjatade på sin mamma att få pengarna till bröllopet i förväg. Hon var duktig på att tjata, så hon fick pengarna. Vad för en snygg tjej med massa pengar? köper skor? Nej, denna snygga Lucia gav alla pengarna till fattiga (hittade väl inga snygga skor att shoppa) . Av detta blev blivande maken lagom sur, han stackaren trodde att få en snygg OCH rik tjej (eller åtminstone en snygg tjej med snygga skor) . Så han iväg till konungen av Sicilien och säger lite snyggt att hans brud är kristen, vilket inte var så jättebra sak att vara på den tiden (heller) . Och som helt logisk straff (?) döms Lucia till livstid i horhus (direkt citat från boken). Väldigt logiskt , men där skulle hon har väl fått snygga skor? Men i alla fall, när dom ska hämta henne till bordellen, går det inte släpa henne ur huset, så då löser man det på manligt vis och eldar på bruden. Vet inte riktigt hur dom tänkte, blir väl ingen snygg prostituerad av om man är brännskadat? Men Lucia, hon är en riktig kick-ass brud och brinner inte ett dugg. Så man tar till det manliga intelligensen igen och helt enkelt hugger av huvudet på henne. Då blir hon inte prostituerad heller (vad jag vet) utan bara död.
Så tänk på det imorgon när era småttingar går runt klädda som motsträviga prostituerade. Hur pepparkakor kom in i bilden, vet inte jag, kanske hade nåt med elden att göra? Och tomtarna?
Läste också att i Holland har dom istället för en tomte St.Claes och nån liten svart pojke (som jag glömde namnet på) som kommer med presenter. Sen är kannabis också lagligt där. Say no more.

Dagens citat är sponsored by min make :
Sonen pekar på Aalto-vasens klistermärke (Iittala)
-Vad är det där för nåt?
- det är märket på den som har gjort vasen, Ivar Aalto..

Även om maken insåg sitt misstag rätt omgående, fick jag mig en god skratt. Den mindre begåvade tvillingbrödern Ivar Aalto. Alvar Aaltos vaser är runda och fina, det är Iivar som inte kunde få till det riktigt.. Love U för att du får mig att skratta!