söndag 1 juli 2012

aahh. semester

Underbar underbar semester. 1,5 vecka kvar och massa kul att se framemot med kryssning tillsammans med vänner, världens bästa familj kommer från Finland och hälsar på .. och nyss hemkommen från roadtrip till Danmark.
resan gick hur bra som helst tanken på förutsättningarna. Åksjuk son. Jag och maken brukar spendera max  timmar/dygn tillsammans, nu ska vi vara TILLSAMMANS 11 dagar 24-7. Vilket gick alldeles utmärkt. Sonen blev inte åksjuk ett endaste gång och jag och maken dödade inte varandra. På sin höjd hade vi olika uppfattningar hur man kom till Jönköping. Och det var på dag 11. Jag säger förresten att det logiska är att följa skyltningen, eller hur?
Sonens glädje över att vara i Legoland är obeskrivlig. Han var överlycklig, så 2 dagar gick åt där. Det var rätt roligt att följa andra föräldrar slutet på dagen, det var många slitna föräldrar med slitna barn som försökte göra sista minuten shopping i typ världens största legobutik.  Bad idea. Det mest uppgivna pappan var nästintill komisk. en finsk herre i 40 nånting som började hoppa jämfota samtidigt som han gråten i halsen skrek åt sin 10 åriga son: MÅSTE JAG VID VARJE KÖ SÄGA TILL DIG ATT INTE KLÄTTRA PÅ STAKETEN!!! Stackars pappan..
Men vi hade kul och kom hem såklart bilden full av nytt lego att bygga.
Varierande väder mellan ösregn +12 till +23 och strålande sol. Några dagar i Danmark var rätt regniga, så första tanken när man vaknade på morgonen var inte "undrar hur vädret är?" utan "undrar hur mycket det regnar?"
Sedan kom vi till Sverige och stannade på Ullareds camping. huvudmålet var Halmstads äventyrsland, men Ullared hade bra priser på hyra husvagn, så därav stannade vi där. Och det är spektakel i sig att vara på den campingen och se vilken typ av människor hamnar dit. En orgie av onepieces och foppatofflor (i kombination såklart) både på barn och vuxna. Som mumindalen i  LSD. En titt till Gekås, och det är bara konstatera att vitsen att åka dit är inte längre att ALLT är billigt, för att det är det inte. Man kan göra en och annan fynd, men köpa tiotals flaskor shampoo och fryspåsar? Kostar lika mycket hemma på öb. Så sonen fick lite kläder. (stor hög med mjukisbyxor, av en mystiskt anledning får han hål i vänster knä efter 2 veckors användande, kan vara med hans billekande att göra, vänsterknä släpar i golvet hela tiden)
Note to myself, städa INNAN man åker på semester som du brukar. Det är fan inte kul att komma hem och spendera första dagen att städa 2 veckor gammal damm.
Så nu är man hemma några dagar, imorgon troligtvis tripp till lådbilslandet, onsdag kryssningen med Birka, fira maken på båten på torsdag, han fyller 25 för 13:e gången, sedan på lördag kommer finska invasionen. Hoppas på fint väder så tar vi Gröna Lund direkt när dom kommer. Sen ska vi bara vara i krokarna och se vad sörmland har att erbjuda. Och just det, på fredag blir vi med ny bil!!!
och en sak till.. hur kan man få träningsvärk efter cyklat till affären??? Jag har förvisso inte tränat på 2 veckor, men på allvar????



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar