onsdag 26 maj 2010

Väntar på nästa veckans lyx!


Visst är dom söta, sonen och hans tjej? Han kommer att hata mig när jag kommer att dra gulliga anekdoter om honom när han är 17.. Men det var inte det jag tänkte skriva om. Utan nu har vi tröttnat på korvträsket vi lever i vecka efter vecka. Jag älskar att laga mat men har helt tappat intresset på senare tid. Så vi hittade linas matkasse. Från och med måndag kommer vi få hem en matkasse som räcker för 5 middagar för 4 personer. Vilket borde innebära att vi får även matlåda. Alla grejer som behövs är med med recept och veckomeny. Så man slipper handla efter jobbet,får mer varierande mat och tror att det är kul att Laga nåt annat än köttbullar/korv/fiskpinnar/köttfärs. Det ska bli mycket spännande! Och inte var det dyrt heller,tanken på att man slipper småhandla. Är vi nöjda så kommer vi ha det varannan vecka framöver. Ser framemot måndagen!

onsdag 19 maj 2010

jämställdhet

Var idag på jämställdhetsutbildning, det är nästan lite skrattretande när jag enbart jobbar med kvinnor och 98% inom vården består av kvinnor. Men det var lite intressant i alla fall. Jag tänkte mycket på hur man är gentemot sonen. Om man behandlar honom annorlunda än tjejer. men jag kunde väl erkänna att vi måste vara rätt jämställda i våran familj. Sonen får välja sina intressen själv, han älskar rosa och får gärna ha det på sig om han vill, vi tycker inte att han ska vara tuff bara för att han är kille och så vidare. Och jag försöker faktiskt tänka på när jag säger saker att man inte säger "kolla, där är det en kille som kör traktor/motorcykel/racerbil" utan det kan också vara en tjej.

Men sen drillar man dit själv ibland också: Flög till Finland i vintras och ni vet precis innan man ska landa, brukar kaptenen prata lite om temepratur och flygtid mm. och när jag hörde det tänkte jag: vad konstigt, det är ju flygvärdinnan som pratar, borde det inte vara kaptenen? Innan poletten ramlade ner: DET FINNS KVINNLIGA FLYGKAPTENER!

För övrigt är inte jag nån brinnande feminist , utan tycker att alla ska göra det dom är bra på och det dom trivs med. Våra barn ska inte växa upp som androgyner utan flick/pojkkläder men med "barnkläder" . Men visst stör det ibland att när män tjänar 100kr, tjänar kvinnan 83kr.(men ofta vill inte kvinnan satsa på karriären så mycket som krävs för högre lön) Men kan också störa mig på att manliga sjuksköterskor heter just sjuksköterskor eller att man fortvarande utgår att mamman i vårdnadstvister alltid är den bättre föräldrer. Män: jag är på eran sida!!

onsdag 12 maj 2010

Arg och sjuk.


När sonen är riktigt sjuk är han mysig och ynklig och gosig. När sonen är nästan frisk men fortvarande lite sjuk och matvägrat en vecka är han djävulens son. Vab idag och tanken på att jag får väl runt 500kr per vab dag så kan jag säga att dom pengar motsvarar inte det lidande man utsatts på. Jävla helvetens skitdag. Från kl 05.45 har jag haft att göra med en ilsken 3 åring som endast pratar med sin gnällröst och allting är bara fel. Jag kan inte. Jag vill inte. Jag jag jag. Inte inte inte. Mammaaaaa Mammaaaaa Mammaa.lek med mig. Visst. Jag leker fel. Utbrott med tårar och skrik 1 timme.sitter på soffan. Sitt inte där Mammaaa! Jag satt där! (Ursäkta,såg inte det eftersom du befann dig i ett annat rum) utbrott med tårar och skrik 1 timme. Så har vi hållit på,min son och jag. Jag vet inte vem är mer less på den andra,han elle jag. Älskar honom mer än livet själv och det är väl det som gör att man inte bara går ut från dörren och säg: fixa själv då när du säger att du kan-mamma drar nu! Man ska vara vuxen och föräldrer men ibland har man lust bete sig som en 3 åring och ge tillbaka på hans nivå. Läste igår en artikel om en mamma som hade 2 autistiska barn och hon sa att hon kan inte förstå mammor som klagar att deras barn ropar efter dom hela tiden,eftersom hennes barn kan aldrig kalla henne mamma. Så det har varit min mantra idag. Jag ska vara tacksam. Så jag har försökt njuta av varenda Mammaaa!jag har hört idag. Tusentals. Ikväll struntar jag jogging,jag är ju desutom allergisk,utan när lilla prinsen somnar blir det vin,choklad och nyaste mama tidningen. Sprit löser inga problem med det hjälper. Och hoppas att imorgon har vi fått tillbaka våran glad-son och arg-son är borta.

tisdag 11 maj 2010

Tro eller ej..

..men jag är nog allrgisk mot jogging. Just det. Jag som var så glad att jag faktiskt hade så mycket kondition kvar under all fett att jag kunde jogga 1 timme (utan blodsmak i munnen!) och hade lyckats ta mig ut 3 ggr/vecka och jogga mot Beach 2010. Sen får jag klåda. Så fort jag kommer in får jag värsta utslag och klåda överallt i kroppen. Så enda vettiga orsaken jag kan hitta på är joggingallergi. Det måste vara sällsynt eftersom jag aldrig har hört talas om det. Eller kanske är det vanligare vad man tror, eftersom så många människor slutar jogga efter ett par gånger. Men jag gillar att jogga: billigt, effektivt och lätt-tillgägligt. Sen om nån skulle uppfinna hörlurar som stannar i öronen skulle jag gilla det ännu mera, så man kan lyssna lite skön musik. Men jag är välsignad med alienöron där ingen hörsnäcka fastnar, jag får glida fram om jag vill lyssna på musik när jag rör mig.
nu måste jag googla joggingallergi.. finns det medicin tro?

fredag 7 maj 2010

Liten vattenspridare


Skillnaden är bara att denna sprider runt spyor. Dags för spyinferno igen. Fast jag håller tummarna att det här ska höra ihop med förkylningen. Sonen sa igår: mamma,jag har ont i hakan, smörj mig! (sonen är lite skadat,han har lätt för exem,och då vet han att när det gör ont,smörjer man med salva) men jag såg inget och sen sa han: det gör ont när jag sväljer! Då ramlade poletten ner,han har ont i halsen! Borde fattat när han inte ville ens äta glass. Och nu började han att spy. Borde också känt igen den där själlösa blicken han fick sekunder innan han skulle spy. Och nu till slut somnade han tittandes på amigo,då är man sjuk för att den där program är värre än hundra iller på amfetamin! Eller sen är jag gammal och inte hänger med längre. Sonen sover, maken sover, klockan är halv 8 på en fredagkväll, en lugn afton i en radhusidyllen minst sagt.