fredag 20 augusti 2010

Mitt frikort enligt..

Det hände ett tag sedan att vi och ett par vänner pratade om vem man hade som frikort. Ja sa att mitt frikort är Robbie Williams ( dom som inte vad frikort är för nåt, prova wikipedia..). Min tjekompis kommenterade det lite förbifarten:
- Oj, den var svår..
Vi pratade vidare och jag nämde att jag hade tyckt att Robbie Williams är snygg sen jag var 14 år. Då säger min kompis:
- Jasså, du menade ROBBIE Williams, jag hörde att du sa JERRY Williams!!!

Då är min frågan: varför skulle Jerry Williams vara svår??? Farbrorn är ju 70 år gammal, han nappar nog på allt. Och undrar vad mina kompisar tänker om mig om dom tycker att det är helt i sin ordning att ha Jerry Williams som frikort, av alla män i världen.
Vilka roliga och underbara vänner man har!

Jaha, sen har man börjar med nya arbetsuppgifter. Minst sagt spännande och mycket givande. Sjukt mycket att göra,men trivs med det, dagarna går väldigt fort. Nu är allting lite halvfärdigt, jag har ingen kontor än (det ska renoveras först,yes!) och får släpa runt alla mina papper och pärmar och sätta mig där en dator finns ledig, men det kommer att ordna sig.
Lite nytt är att jag måste hålla lite reda på klockan. När du jobbar skift så är det så enkelt att du går hem när nästa skift kommer. Och matpauserna är inplanerade, då äter man. Nu kommer visst ingen och säger när jag ska äta eller gå hem. Så idag glömde jag bort båda. Lunchen åt jag klockan 14.30 ( sallad,kan nog inte äta som en häst när man sitter alla dagarna, tur att jobbrestaurangen har bra salladsbord för billig peng) och halv 5 kom jag på att det är kanske dags att gå hem. (efter kollegan frågat varför jag är kvar) Så får väl sätta klockan på ringning när man ska äta och sova a`la skalman. Men i set stora hela är det superroligt med nytt ansvar och utmaningar!!!

tisdag 17 augusti 2010

ute och fiskar, vad sedan, jakt??

Sonen ser inte helt olyckligt ut med sin nyinköpta metspö..
Dag 1 fiskade vi med lite mer "provisoriskt"
Undrar vad det är med mig?
Eller snarare vad är det med sonen. Han har blivit rena scouten. Häromdagen började han parata om att fiska aborre. Och så fort han såg vatten, skulle han ut och fiska. Och när vi nu ändå höll på att utforska naturen, så då tog vi ut oss och fiska. Vilken tur att ån ligger 100 meter från hemdörren, och har sett några att fiska där,så något ätbart borde det finnas i. (det finns väl inte giftiga fiskar, skillnad från giftiga svampar)
Första dagen fiskade vi med vanlig träpinne och krok, men sedan tyckte sonen att det var så roligt så köpte vi dagen efter en vanlig metspö (som är typ 10 meter lång). Var SÅ nära att köpa en kastspö (juniorstorlek) till honom, men såg sedan framför mig när kroken kommer att hamna allt annanstans än i ån, typ i min kind. Sonen som annars kan sitta still 3 sekunder satt nästan 3 timmar och fiskade.
Och tack och lov blev det ingen fisk . (Det var riktig nära några gånger) För att jag hade inte riktigt tänkt steget längre (som vanligt). Det är nämligen så att om fisken hamnar på kroken så är det JAG som måste lossa fisken, JAG måste slå ihjäl fisken och eftersom sonen ville äta stekt abborre, så birde jag då ev. steka fisken. Och närmast fisk har jag kommit på mataffärens frysdisk. File utan ben. Och jag avskyr fiskar nästan lika mycket som fåglar. Alltså fina i akvarium ,men jag vill inte ta på dom. Så jag blev riktigt nervös några gånger när fisken var och nafsade på betet.. Men tur som det var, matade vi mest fiskarna, dom åt betet och lämnade kroken i fred.
Men som sagt, känner mig som värsta fjällräven i mina mått mätt. Jag har inte varit i naturen sen jag var 12 år. Vem vet,kanske nyttigt för mig med. Sonen kan börja i scouterna, det låter lagom skyddat och ofarligt. ( sen vill inte jag höra från alla gamla scouterna nu hur man drack sprit och raggade tjejer på tältläger!)

onsdag 11 augusti 2010

dagens citat

Allt roligt kan man hitta när man tar sonen till svampskogen.
Anledning att vi gick till svampskogen var när jag sa till sonen att vi ska gå och plocka äpplen så vi kan göra äppelpaj och han svarade: "ska vi till ICA?"
Så om sonen tror att man plockar äpplen i ICA var det dags att ta barnet ut till naturen. Så vi gick runt 2 timmar och hittade mest döda djur och rådjurbajs.Men 1/3 av familjen var hur nöjd som helst. 2/3 fick 2 matskedar stekta kantareller till kvällsmat.
R.I.P gamla datorn, den tog livet av sig när jag råkade nämna att vi borde köpa en ny, och han hörde det. På kvällen la tangentbordet av, så vi kan inte logga in. Fine for me. Gick och köpte en ny, där fick du! Lite sur dock att alla 2010 bilder ligger kvar i gamla datorn som jag inte kommer åt, men vi borde känna tillräckligt med datanördar som kan hacka hårddisken?
När vi kom hem och maken sa att han ska fixa datorn sa sonen: "ska du banka med hammaren?" Så jag undrar var maken har "fixat" med gamla datorn? Känns lite leasy reklam när pappan ger ungen saftkannan övanpå datorn och ungen häller saft i den.. "oj oj oj då!"
Har varit en sväng till IKEA och köpt en hel massa kontorsmöbler till mitt nya kontor.. inredningsnörd som man är tycker jag att inreda eget kontor är halva nöjen med nya jobbet. Kan inte en skit en om lönehantering, men vet vilka tavlor ska hänga på väggarna! Bra!

söndag 8 augusti 2010

Hoppa hoppa hoppa

Igår passade vi på att hoppa i vattenpölarna när det ösregnade ute. För en gångs skull kunde jag släppa det här att vara så vuxen och så förnuftig hela jäkla tiden. Känns ibland att man är så genomtråkigt. Nej, inte hoppa i vattnet, kläderna blir blöta (som dom aldrig skulle torka), inte göra det, inte göra det och inte det.. och för egen del kan man såklart inte heller vara så barsnlig, tänk om jag ramlar, täcker försäkringen skadorna? ( även om man har drulle.. ) Tänk om någon ser? Så igår strundade jag allt det där och vi båda helt enkelt hoppade i pölarna tills vi var genomblöta. Hade inte ens gummistövlar! Och det var så attans roligt! Det har gått alldeles för länge mellan nöjesparksbesöken när man börjar tappa det barnsliga i sig. Så fortare än fort ska vi åka till grönan och vara barn allihopa, eller sen fortsätter vi hoppa i vattenpölarna regelbundet.
Jag har också bestämt mig att vara charterturist. Charter är ju så medelsvensson och ute och pinsamt, men nu struntar jag i det också. Jag ska köpa balkonpaketet från flyget med 20 miniflaskor och kroggvirke, jag ska inte lämna hotellet på en vecka (det gör man ändå bara för att kunna säga " det var så bra komma en bit utanför turistområdet så man fick träffa LOKALBEFOLKNINGEN" ) jag ska gå runt med min all inclusive armband och äta och dricka precis allt och strunta i lokalbefolkningen. Finns det bamseklubb: dit ska sonen. Finns det grisfest, dit ska jag.
Så är det bara!