torsdag 31 maj 2012

Noas ark

Sonen har varit på kyrkis under våren och det har vi följt med intresse. Det är nog så att barnen alltid blir motsatser till sina föräldrar. Vi båda är hardcoreateister,men tycker att han ska ändå få välja vad han vill. Så när han sa att han vill gå på kyrkis fick han det. Vi har fått höra berättelser om Jesus som enligt Lucas är en snubbe som dog jättemånga gånger.
Idag hade dom avslutning och som present fick de en hel pärm med propaganda,jag menar information och Noas ark bok. Vilken vi läste ikväll. Jag hittade vissa håligheter i berättelsen om man ska utgå att historian är sant. Lucas frågade vart allt vatten tog vägen, det var en rimlig fråga. Enligt boken torkade solen upp vattnet. Jag undrar hur varmt det måste ha varit och hur länge för att hela världen som var täckt med vatten ska torka upp. Men fort gick det.  Och när allt vatten var borta gick alla ut och började grilla och det var blommor överallt. Borde inte varit rätt lerigt efter allt har legat under vatten i all evighet? Inavelskvoten ska jag inte ens gå in på.
Men om man tar historien som en saga så är den helt ok,utom att jag kanske inte skulle vilja hitta på en historia där Gud får nog och bestämmer döda hela jordens befolkning. Roligare saker finns det väl att skriva om?

Gammal

Insåg imorse att jag är sjukt gammal. När maken friade till mig 2004 så fick man sätta annons i tidningen så folk skulle veta om det.. I tidningen!! Alltså fanns det tid före facebook..

onsdag 30 maj 2012

Storhandla

Alltså,ibland undrar man..vi brukar storhandla som en riktig familj svensson ska (eller familjen svensson-virtanen,jag kan väl aldrig bli svensson?). Man köper hem mat så kvittot är minst lika lång som     Zlatan. Sen i slutet av månaden ser kylskåpet ändå ut som kommunistisk mataffär. Äter vi verkligen upp allt detta mat?? Vi är ju bara 2,5 personer och ingen av oss är direkt nån matmissbrukare. Det måste finnas en liten troll i våran kyl som knaprar i sig minst hälften av all mat. För det är inte möjligt att vi gör slut på allt.

tisdag 29 maj 2012

Snart semester


Aahh..nu börjar man längta till semester. 20 juni till 10 juli är det i år,och sen obligatoriska Maltavecka i oktober. 4e året i rad förresten.. Så jag ska nog inte säga så mycket om svenskar som åker till Thailand år in och år ut. Men sommarens semester blir i Danmark, inte så svårt att gissa svaret från sonen när vi frågade vad han vill göra på semester. Åka till Legoland igen såklart. Lite synd är dock att våran nya familjemedlem hinner inte komma innan vi åker. För att den är rätt mycket billigare i drift än den vi har nu.. Nämligen en helt ny Peugeot 208 ! Vi säger adjö till småbarnsåren med kombi och köper en människobil istället. Och den hade så mycket roliga grejer i att tom jag är lite nyfiken!
Så Legoland,lite bilande i Sverige,bla Halmstad sommarland och grönan med finbesök från Finland! Blir inga tråkiga veckor varken för oss eller sonen. Det är tur för honom att vi är så barnsliga..
Sen är det lite kul att syrrans hundvalp är född ,så mitten på somnaren får de hem en liten söt busig valp som man måste gosa med. Min relation till hundar är som för små babysar nuförtiden. Underbara att gosa med men inget man vill ha själv,så tacksam för alla vänner och släkt som skaffar barn och hundar :)
Sonen frågade häromkvällen vart babysarna kommer och jag tog tag i saken och förklarade. Hade Lennart Nilssons bok "ett barn blir till" hemma så den läste vi och jag försökte förklara (och så svårt det är!) den boken har vi läst flitigt sen dess kan jag säga. Sen en kväll frågar Sonen om babysarna kan komma genom magen. Jag som en uberpedagokist mamma berättar om kejsarsnitt. Sonen svarar: men min kompis sa att babysarna inte alls kommer från snippan utan från magen,men jag sa till honom att han har fel! Så det har sina nackdelar med kunskap,nu går andra 5 åringar och tror att han är helt galen,att babysarna kommer genom snippan,tokigaste de har hört! Men jag tror fortfarande på min ideologi att svara om barnet frågar ,fast anpassa svaret på hans ålder. Nyfikna barn blir smarta barn!

fredag 25 maj 2012

Hur tänker dom?

Sj är lite lurig företag,det har nog många kommit på. Jag kan bidra med ett exempel; resetidsgaranti.
När mitt tåg är försenad så anmäler jag det. Sen dröjer det en månad eller 2. 90% av fallen får jag mail att jag inte är berättigad till ersättning. 100% av fallen skriver jag tillbaka att dom har fel. 100% av gångerna får jag ersättningen 2 minuter senare. Oftast mellan 20-40kr,tjuhuu!
Nästa gång jag ska köpa pendlarkortet bli det roligt. I automat kostar den 1700kr. I sj butik 1800kr. Via nätet går det inte ladda. Men i automat går det inte använda ersättningskoderna jag har,bara i butik. Så då måste jag först samla ihop såna värt 100kr innan det ens blir samma pris än i automat ,ännu flera om jag ska få det billigare. Jättebra.
Nu säger säkert nån att man kan använda dom till andra resor,men eftersom man nu redan sitter 40 timmar i månaden i en tåg så blir det inte så ofta utöver det..
Men jag förstår varför alla pendlare slutar använda resetidsgaranti,för mycket tid för så lite nytta.
men inte bara sj gnäll,de som jobbar på tåget,iaf sträckan nyköping-norrköping är alltid jättetrevliga och vänliga trots de får skäll från idioter dag in och dag ut. Kan inte tänka mig att signalfel i flemmingsberg skulle orsakars av en liten harmlös konduktör.

torsdag 24 maj 2012

Intervju med Lucas

Har i sonens barnminnen bok en intervju som man kunde göra med sitt barn, så här svarar sonen, 5 år:
 Vad blir du när du blir stor?
 -Pappa

 Vad är roligast i hela världen?
 - Läsa roliga sagor

 Vad är tråkigaste i hela världen?
 - Vara på affärer

 Är det roligt att vara barn?
 -Ja!

 Hurdana är vuxna?
 - Bra människor

 Vad brukar pappa oftast göra?
 -titta på ishockey och fotboll

 Vad brukar mamma oftast göra?
 - jobba

 Vad gör mamma och pappa på jobbet?
 - Pappa jobbar med plast och mamma med datorer

 Vad gör mamma och pappa arga?
 - När jag gör dumma saker

 Vad gör mamma och pappa glada?
 -Alla saker dom gör på jobbet

 Vad sparar du pengar till?
 -till leksaker

 Vad samlar du på?
 -Pengar och kottar

 Varför finns det människor?
 -Annars skulle staden vara helt tyst

 Vad vill du göra på sommaren?
 -Bada i en pool

 Vem skulle du vilja vara?
 -Lucas

 Vad önskar du från jultomten?
 - en egen riktig dator

Yey,det funkar!


Visserligen skulle jag blivit ledsen om det inte gjorde det,allt annat funkar ju perfekt med min nya älskling nokia lumia 800. Vägra iphone!
Sen januari har det väl hänt en hel del,borde ha skrivmaterial till ett tag framöver. Pendlar till Norrköping och jobbar sen mars. Jobbet är sjukt roligt så pendlandet har inte kännts jobbigt än..tur att denna superfru är gift med supermannen som fixar allt där hemma när jag kommer hem sent!
En fördel till att jobba borta att jag har 1 timmes lunch att använda till min projekt superbabe. Kommer iväg till gymmet 3-4 gånger i veckan och idag visade kollegan säkert världens finaste joggingrunda längst strömmen.. Så mycket träning blir det,men sen gillar jag äta också så superbabekropp är en bit bort än så länge..men lite hulkenmuskler har man fått!
Tänkte idag när det börjar bli varmt att vad mycket snyggare människorna blir på sommaren,ser snyggingar överallt och alla är så trevliga på tåget..hela vinter har de (och jag) suttit och surat,nu ska det hälsas och skojas,trevligt! Kan detta har nån direkt koppling till min kjollängd? Måste studera detta fenomen.
Hela pendlargrejen är för övrigt som studiefält för beteendevetenskap,så mycket intressant och irriterande man får se. Tilm det måste jag återkomma !
Men snart framme på hemstationen så fortsättning följer!

Testar om nya mobilen funkar med blogspot,kanske ska väcka liv i bloggen igen?

Skickat från min Windows Phone