måndag 18 juni 2012

Var tittar dom på?


Ibland, och speciellt på sommaren känner jag att människorna tittar på mig lite för länge vad som är normalt. Har inte heller kommit på någon standardstirrare, alltså nån speciell folkgrupp. Skulle det vara endast killar (eller tjejer för den delen)skulle jag kunna dra nån slutsats att man är kanske lite snygg.  Men icke. En salig blandning av människor alltså. Känner mig rätt nojig,tror jämnt att jag har toapapper fastsittande på skon eller jag har stoppat kjolen innanför strumpbyxan. Men idag kanske fick jag en förklaring. En herre ( kostymklädd 40+  jag-jobbar-på-en-revisionsbyrån typ) kom fram till mig och förklarade hur snyggt han tyckte det var med mina tatueringar i kontrast till proper klädsel. Visst f*n. Har visst ena armen och ena vaden dekorerad med klassiska jag-är-född-på-80-talet tribals. Och dom är väl rätt stora. Och till jobbet klär man sig lite mer proper än till vardags.  Så jag insåg att det kanske ser lite lustigt ut. När inte det liksom stämmer. Och jag har haft dom 15 år så jag ser dom inte längre. Och det är 2012 så det är inte så att bara sjöman och horor har tatueringar.. Men roligt om iaf en individ tyckte det var snyggt. Vad dom andra tycker vet jag inte,men dom får väl stirra på, mixed signals är rätt roligt sätt att vara och närmast punk jag kommer nuförtiden. och kanske den där revisionsbyråkille kände likadant, det är bara att hans tribals får fortsätta vara gömda under kavajen,stackaren.

onsdag 13 juni 2012

Hemresa from hell


Igår hade jag ännu en rolig hemresa. 17.37. Inställd tåg, ersättningsbuss. 18.00, ingen buss. Någon ringer trafikupplysningen. Ju då,buss finns på plats. Visste inte att sj hade börjat med osynliga bussar, där stog vi 30 pers och försökte se bussen och hitta den osynliga dörren för att kunna kliva i. 18.15 skickar dom en synlig buss. 18.20 lämar vi stationen. 18.22 är vi tillbaka på stationen. Chauffören går och hämtar 3 passagerare som inte ska med. 18.30 lämnar stationen för andra gången. 18.33 stannar bussen för att tanka och byta chaufför. 18.45-19.30 njuter chauffören sin kvällsmål i form av baltpiroger. Hela bussen och dess passagerare luktar surkål. 19.30 hemma i rätt stad. Nästa buss hem 20.02. Taxi hem 145kr. Komma hem och natta sonen, ovärdeligt. "mamma,du luktar konstigt!" det är surkål,sov nu min älskade. 


måndag 11 juni 2012

Revolt


Jag undrar ibland hur sonen kommer att revoltera mot sina föräldrar dvs oss? Eftersom vi är rätt liberala så är det få saker som skulle få oss att bli chockade. Vad ska han hitta på,stackars ungen.. Kommer hem och har blivit konservativ,troende och moderat? Förrut var min största rädsla att min son kommer att bli datanörd,men nu är IT killarna också coola så det behöver jag inte oroa mig för. Men kanske blir han rasist? Det vore illa..fast det kan han väl inte bli,sån blandning av olika gener han är själv..ni förstår att det finns mycket i världen att oroa sig för när man inte har några riktiga problem.

fredag 8 juni 2012

Ont det gör ont..

OMG och alla andra fjortisförkortningar,har sån träningsvärk i överkroppen idag att bara lyfta armarna är too much. Och det roligaste av allt? Andra dagen är värst. Och jag tränade ben idag. Så med lite tur är jag lam i hela kroppen imorgon.

torsdag 7 juni 2012

Pt time


När jag köpte mitt gymkort så fick man ett par timmar med personal trainer på köpet. Allt för att skapa ett behov såklart. Så idag var det dags. Var lite rädd att denna pt skulle vara nån värsta sex on legs hunk och jag skulle inte alls kunna
Koncentrera mig på det som var syftet,men tur för mig var inte så fallet. Kunde lyssna på honom utan att dreggla iaf.
Och rätt kul var det,känner mig som en pro efter fått min träningsprogram. Ska tydligen dela träningen till bendagar och överkroppdagar..bålen ska tränas jämnt som det såg ut (eller han kanske såg att det behövs). Men det var rätt skönt att träna bara halva kroppen, blev inte för stressigt,eftersom jag tränar under lunchen och har bara 50 minuter på mig. Men sen.. Försök cykla tillbaka till jobbet med en cykel som ha endast handbromsar i en jättenedförsbacke. Efter lyft vikter 50 minuter. Inte så bra. Sån mjölksyra i armarna ,så orkade inte ens hålla i handbromsen eller knappt öppna dörren till jobbet. Första timmen på jobbet var också rätt roligt,hade liksom ingen kontroll över armarna så fick flaxa runt med dom med rent tankekraft. Så imorgon lär man ha ont. Men då ska det tränas ben,så gör väl inget? Cykelturen lär bli spännande då!

måndag 4 juni 2012

Vissa dagar..

..är sämre än andra dagar. Jag skulle vilja rita en graf över min dag. Morgonen på toppenhumör efter en härlig helg, dagen på jobbet utvecklas inte riktigt som jag vill,vilket resulterade övertid till ingen nytta. Sur som man är, går man till tåget med mycket bestämda steg . I mitt fall såg jag säkert ut mer som ilsken lilla my än den förbannade krigarxena jag kände mig som. Väl i tåget lägger sig ilskan och när tågpersonalen upplyser att vi står still i ålberga för att invänta ett tåg som för närvarande står stilla i jönåker är inte tårarna långt borta istället. Nån satans logik är det väl att båda tågen står still ,men i mitt trötta hjärna får den inte plats i.
Väl på hemstationen kl 18.30 missar jag såklart bussen och ska vänta en halvtimme på nästa. Överväger promenad,men det tar 45 minuter så tidsvinsten är minimal. Desutom har jag inte ätit sen kl. 12. Får nog och tänker ta taxi hem. Taxin på stationen väntar dock Herr Axelsson (det skiter jag i,men hon var tvungen att upplysa mig om det) när jag ska ringa efter en ny så tar batteriet slut på mobilen. Tack för att jag lyssnade vara-förbannat musik tills jag fick tinnitus på tåget.
så hurra. Får sätta mig snällt och vänta på busshelvetet som sen körs av en fyllo som glömmer stanna på hållplatserna och backar sönder vägkon.
Fint . Hemma kl. 19.30,hinner iaf lägga min son.. Imorgon tar fru c bilen till jobbet.

40 års fest

Ett tag sen kom jag på hur jag vill ha min 40 årsfest. Tänkte att kan vara bra upplysa sina nära och kära så man hinner förbereda sig, det är ju bara 8 år kvar. Sett mästarnas mästare? Där har ni min 40 års fest. En vecka på nån fint ställe med djävulskt värme och fina vyer. Åka dit med alla som kan stå upp på benen och köra fys och psyktävlingar hela veckan. Skillnaden blir förstås att ingen behöver åka hem utan får slappa resten av tiden om man åker ut. Och kvällarna kan vi sitta uppe och äta och dricka gott.
Låter väl fantastiskt? Och nu när jag outat idén så är jag så himla tvungen hålla mig i form närmast 8 åren,man kan väl inte förlora på sin egen fest?
Finansiering och arrangör? Där har jag 8 år på mig att komma på ett plan.