fredag 23 augusti 2013

skolan

Idag börjar sonen förskoleklassen. Och som mamma tycker man såklart att det är jättestor grej. Sonen tyckte det var mest pinsamt att jag skulle ta kort på honom överallt. Lite rörd blir man. Känns att nu är han stor på riktigt och det finns ingen återvändo till babystiden. (chanserna för det var inte så stora innan heller för sig). Och jag njuter av varenda stund med honom. Men bara känslan att JAG har en son i skolålder. Jag är ju bara 25ish.. Eller? 
Så är det min egen åldersnoja som spökar? I första föräldramöte var jag säkert den äldsta mamman. Och jag är 33. Borde inte noja mig...men HAN ÄR SÅ STOR OCH SNART ÄR JAG PENSIONÄR!!!!!! 
Nu kan man också börja noja sig för andra saker. Tänk om han blir mobbad eller bli mobbare ? (vilket är värst som föräldrer tro?) Kommer han ha det lätt för sig, eller blir det svårt? Visserligen har han rätt smarta föräldrar ,så om generna slår rätt borde han kunna hänga med. Kommer att han få kompisar? När dricker han sig full för första gången? Hoppas han inte gör nån tjej gravid... ja. Listan är oändligt. 
Men nu ska jag försöka njuta. Se honom att lära sig nya saker. Växa upp. Och börja designa studentskylten. 

måndag 19 augusti 2013

sweetie bird?

Nu brukar inte jag gå med på arg-feminist tåget. För mig är jämnställdhet sådan självklar sak att orkar inte ens lägga energi på det. Och känner ändå att jag får leva i en vettig omgivning såvida det handlar om mitt jobb eller privatliv. Aldrig känt att jag blivit annorlunda/sämre behandlat för att jag är en kvinna. 
Och har inte så mycket åsikten om det här med tjej och killkläder egentligen. Mer att jag tycker det är löjligt att butikerna skyltar med tjej och kill avdelningar. Kan dom inte bara sälja barnkläder? 
Men nu fuckar ni upp angry birds. Och det ska inte tolereras. Varför måste angry birdsen få en rosett på skallen och bli sweetiebird? Dom tjejer som spelar angry birds vet väl att det finns ingen rosettklädd sweetiebird. Men visst. Då kan vi göra spindelmannen glittrig sweetiespidis också. Och för all dell ska Hello Kitty bli Hell No kitty med flames och nitar och läggas på killavdelning. Då är jag nöjd. 

söndag 18 augusti 2013

Nya tag

Ibland förvånar man sig själv hur man resonerar. Gör inte som jag gör, gör som jag säger. Veckor av matslarv och långa jobbdagar resulterade en magkatarr from hell. Men våddå, kan man inte leva på en mugg youghurt och 3 koppar kaffe? I min hypokondri trodde jag såklart först att jag har cancer. Minst. Men eftersom efter intaget av omepratzol försvann magsmärtorna så kan vi nog utesluta cancer. Eller har iaf inte hör att man använder Omeprazol mot cancer. 
Så nu är det skärpning här. 3 mål om mat (riktig mat) och mellamål. Inte stressa och lugna hemmakvällar. Och ut och springa och rensa hjärnan. 
Så nu är det skrivet här så kan inte fuska. 

lördag 17 augusti 2013

Ingen fantasi

Jag bygger en bil av en träbyggsats med sonen.
Sonen: Det där ser inte ut som en bil. Bygger du en fantasibil?
Jag: ja, det ska bli en fantasibil.
Sonen: Aha, Visste inte att du hade fantasi.

Autch! Nu jäklar ska det fantasieras här hemma framöver!!!

fredag 16 augusti 2013

Påminnelse

Bara ett påminnelse till mig själv. 20/8 dvs. på tisdag nästa vecka ska jag ut till naturen. För att kommer att träffa Mr. Right då. Och få bra sex. (undrar om det är samma person?) 
Låter mer att jag blir kär i nån spontanblottare på löpspåret. Men säger horoskopet så, måste det vara sant. Vem är jag fucka upp universum? 

dont be an idiot del 2

kära lilla Isinbajeva, i ditt land lever enligt dig tjejer med killar och killar med tjejer och det ska vi omvärlden respektera. Bara den lilla detaljen att i ditt land lever killar med killar och tjejer med tjejer. Fast under ständiga hot om våld,tortyr och diskriminering och har en lagstiftning mot sig som gör det omöjligt för dom leva fritt i sitt eget land. Undrar om dom tycker att vi omvärlden ska respektera och acceptera det? 
Nu hoppas jag är du är lite smartare än så och jag förstår att det inte är så lätt att börja sprida nåt annat budskap framför ryska pressen och propagandaminister andandes i nacken. Men bitch please. Don't be an idiot. 



torsdag 15 augusti 2013

Bad timing brake up part 2

Jag tror att jag skrev tidigare om en kille med känsla för timing. Han som gjorde slut med sin flickvän precis när man hade satt sig i flygplanet och hade 4 timmars flyg hem att se framemot. Han som jag "råkade" tappa kabinväskan på huvudet av ren sympati mot stackars flickan.
Nu börjar jag tro att detta är nån slags besathett av vissa killar. (ingen generalisering alls. Jag skrev VISSA). Att göra slut precis innan man blir instängd i ett samma litet utrymme timtals. Som jag och exet skulle satt oss i klädkammaren 6 timmar efter Det Jobbiga Samtalet. 
På tåget på väg hem träffade jag Mr. Kan Det Här Med Timing nr.2. Paret är på väg till Skavsta från Norrköping och sitter bakom mig. På väg hem. Brukar inte tjuvlyssna men reagerade bara när tjejen halvskriker "seriosly??" och börjar gråta. Och där sitter den där manliga mannen med valpögon och förklarar att "it's not you, it's me" . Den här herren tog det hela lite till ny level såvida att först tvingas man sitta på tåget 1 timme. Sen på bussen 20 min. Sen på flyget X antal timmar. 
VAD ÄR DET FEL PÅ ER????? Man gör inte slut på publika platser, på sms, via telefon eller när den andra inte har någostans att ta vägen. Det är inte kärnfysik direkt. 
Och nu ska jag inte vara nån bitter manshatare. Det är inte det. Kvinnor kan dom också. Smidiga kvinnliga sätt att göra slut är : på en nattklubb (genom ha sex med en främling på toaletten och med orden " ja, men det måste du har fattat när jag dansade med honom att det är slut") , sluta svara i telefon/mail/sms (aka. deleta ett förhållande) eller helt enkelt ligga med killens bästa kompis. 

fredag 9 augusti 2013

underbara älskade..

Sonen är bara helt underbar. Jag har gjort om min tatuering och det har såklart gett honom lite idér. Så idag berättade att han ska skaffa en tatuering när han blir stor. Den ska sitta på ryggen. Ett stort hjärta med texten : "jag älskar mamma och pappa" . Och den kan jag glatt lova att betala åt honom på hans 18 års dag. Sen kom han på att han ska ju ha spindelmannen också. Men den skulle nog få plats under hjärtat. 
Och kan stoltera med hans kvinnosmak också. Läste nån skvallerblaska och där var det bild på Kim Kardashian före graviditeten och när hon var höggravid (och alla vet vi att hon var rätt rund då) . Jag sa nåt i stilen :" så snygg hon är" ( smal Kim alltså) . Då sa sonen: nä, det är hon inte, däremot är HON snygg! Och pekar på hög gravida varianten av Kim. Så han kommer att vara världens bästa kille åt sin gravida flickvän nån gång! 

måndag 5 augusti 2013

Underbara Pride











Underbar Pride i underbart väder i underbart sällskap bland underbara människor. Behövs det säga mer? Nej.

fredag 2 augusti 2013

Dont be an idiot

Imorgon är det dags för Pride Sthlm och då passar det bra med lite moralkaka från min sida. För att har nu fått höra flera gånger att hur onödig Pride veckan är och det är väl larvigt och det är ju 2013 osv. Men nu är det så gott folk att 2013 är ingen självklarhet att alla ska få leva sitt liv som dom vill. 
Och för mig är det helt obegripligt hur vissa kan lägga ner så mycket energi att bry sig vem någon annan delar sitt liv med. Jag är helt övertygad att såna människor har nog lite issues med sin egen sexualitet. För att annars bryr man sig inte. Om man då gömmer sig bakom bibelcitat eller klassiska " det är onaturligt" frasen. Jag kan nog rada upp jävla massa bibelcitat som man i så fall skall också följas. Andra mosesbok är bra källa för sånt. Eller saker som är betydligt mer onaturligt än bli kär i en annan människa. Stoppa påsar fullt med silikon under bröstmusklerna till exempel. Jättenaturligt. Men ser inga på barrikaderna för det. Då heter det att man får väl göra som man vill. 
Och som en liten tankeställare. Tänk efter lite på arbetsplatser och fikabordet när ni drar halvskojiga bögskämt. Att med största sannoklighet sitter det någon bredvid dig som kan ta illa upp, hur skämtsam ton man än har. Och en ung människa med sitt första sommarjobb kan nog få lite sned bild av arbetslivet. 
Men kort och gott. Dont be an idiot. Människor blir kär i människor, svårare än så är det inte.