måndag 28 december 2009

Maken med gott om fritid och avatar-kväll med syrran


Här har vi ett resultat Av en ledig make.detta väntade mig när jag kom hem från jobbet en kväll. Maken hade öst på allt vi hade med lego och brio..efter sonen hade somnat! Det är bara då man får bygga i fred tydligen. Men sonen var supernöjd och vi fick inte riva bort bygget på ett par dagar. Idag var det första isträningen med blivande hockeyproffset (enligt sonen själv) i ishallen. Som sagt,har inte stått på skridskor på tio år,och det ska vara som att cykla. Det är det säkert,men dom musklerna man använder existerar inte längre i ens kropp. Kommer att ha sjukt ont imorgon. Lucas åkte som nu en 2.5 åring åker:jag bär Honom under armarna,har Honom mellan mina ben,hans ben släpar efter honom, och han skriker: 'fortare mamma, fortare!' åk i den ställning 30min så känner ni säkert en skön smärta i ryggen. Men vad gör man inte för sin son,han hade urkul,han frågade efter sin klubba hela tiden. Faktum att han inte ens kunde stå utan stöd verkade inte vara ett problem! Sedan var det dags för filmen avatar.och den var hur cool som helst. Förstår att det är världens dyraste film (sen kan man alltid prata om det är vettigt att lägga 350 milj. $ för 2,5 timme underhållning när folk svälter) om man kunde efter en halv timme titta på dom blåa varelser och tro att dom finns på riktigt. 2 saker bara som irriterade mig. 1: varför i hela friden visades filmen i biosalong i storlek vardagsrum? I största salongen gick storfilmen göta kanal 3. 2: huvudpersonen hade orsakat att tjejens hela släkt blir hemlösa och hälften dödade.tjejen är skitsur. Vad gör killen? Går och skaffar den största draken som finns och tjejen förlåter. Så jäkla amerikanskt. Bara killen kommer med värsting draken så förlåter man massaker. Och nu när dom är ihop igen flyger tjejen bakom killen med hans superdrake, det var väl för dyrt att ha två drakar så dom gjorde sig Av den mindre (läs:tjejens) draken. Grrr! Liten (mycket liten) feminist lyfter upp sin huvud. Men för övrigt superbra film,skulle vara kul att se det i 3d, undra om man skulle få epilepsi anfall?

söndag 27 december 2009

lek

Hittade den här på min "svägerskans" (heter det så .. mans brors fru?) äsh, Annicas blogg och jag älskar ju sånt här så kan bara inte låta bli!

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!Lycka till!
1. Vad heter du? Susanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: söka
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Slipover
8. Mat: Sill
9. Sak i badrummet: Shampo
10. Plats/stad: Sundsvall
11. En orsak att vara sen: Sjukt mycket att göra
12. Något man skriker: Satan!
13. Film: Sagan om Ringen
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Santana
16. Djur: Sork
17. Gatunamn: Stockholmsvägen
18. Bil: Skoda
19. Sång: Slave 4 U

Nu körde jag brainstorming och skrev bara vad som fall först i huvudet, men tur att ens namn inte är typ Zak eller nåt.. eller Örjan!

Nu har vi överlevt julen, vilket för sig var mycket mysigt. Julmat finns kvar, men har faktiskt inte ledsnat än (jag är som en guldfisk, kan äta samma mat hela livet om det krisar.. ) och sonen är nöjd med sina nya leksaker, jag tror att han äger lego för en månadslön vid det här laget (bra invenstering, ingen värdeminskning, om man tittar på blocket )
Jag är nöjd ägare till nya läderhandskar och snygga örhängen (kan väl ha dom på mig när jag Zorbas ner i en badboll i framtiden)
Jag har jobbat under julhelgen och Maken har lyxen att vara hemma hela nästa vecka också, men det blir lite kul för mig med, imorgon är det bio + middag med lillasyster ( Avatar och kinamat, bra kombo) och tisdag blir det Tropicariet på Kolmården innan det är dags att jobba igen. Nyår blir hoppningsvis lugn med lite jobb och kära vänner på middag (jakt på bra oxfile har börjat och måste hitta på nån god förrätt, ingen jäkla toast skagen) och till helgen bär det av till Örebro och hälsa på gudsonen med föräldrar , mysigt!!
Idag skulle det har varit premiär för skridskor för sonen och mig. Först ut till sportäffären och slipa skridskorna (mina hade 2cm damm på, har väl inte använt dom på 10år) och sen började det roliga: isjakt. Det hade ju snöat si så där 10 cm , så gissa om det var plogat nånstans på uteisarna/sjöarna? Nej. Så det slutade att vi fick äta matsäck på vallarna tittandes på snöiga isen och sen åkte vi runt och tittade mera på snöig is. Detta resulterade förstås en mycket ledsen son, och curling förälder som man är, slutade det hela att han fick åka framåt tillbaka på en isfläck på parkeringen. Imrogon är det allmänn åkning i ishallen, så dit ska vi! För övrigt var sonen världens sötaste med Bambi-på-hal-is stilen och jättehjälmen!

tisdag 22 december 2009

Superfru 0.2 uppdaterad version.


Nu blir det lite pernilla wahlgren varning här (för övrigt min ny ogilla objekt,om ni har sett pernillas jul,förstår ni varför,det borde vara olagligt att vara så 'mysig' som hon är) men gamla fuskmamman har i år uppdaterats till supermamma.nya funktioner för i år är bla hemlagade köttbullar till jul, hembakad bröd till jul och hemgjord julgodis till jul. Idag efter jobbet har jag grilljerad skinkan,bakat bröd, gjort julgodis, gjort finska julbakelser, damsugit och torkat golv och slagit in julklappar.allt detta tillsammans med sonen och mellan kl.17-19.30.om jag skulle bli arbetslös borde jag nog starta eget konsult verksamhet inom effektivitet! Och idag har jag lärt mig en ny sak om mig själv:när jag blir stressad blir min höger öra illröd och varm,är det hjärnan som håller på och koka då,tro? En dag till på jobbet,och sen firar jag första lediga julafton på 7 år!

söndag 20 december 2009

Nu blir det julmys!


I år är jag ledig på julafton för första gången på 7 år (om man inte räknar när jag var mamma ledig) och hittills har det börjat väldigt bra,massor Av snö att börja med,lite extra pengar,julklappar nästan färdiga,julmaten är också nästan klar och julstämning är på topp,underbart! I helgen hade jag lite egentid,och vad gör man då?åker till ikea med en tjejkompis!tur att vi inte blev flera,för att bilen var precis full när vi åkte tillbaka. Vi som skulle bara handla lite småsaker. Och den gamla regler stämde fortvarande:man handlar allt i listan + 500kr.spontanköp summan är alltid 500kr Av nån anledning. Man säger att pengar inte gör en lycklig men att göra Av med pengar gör! Idag var det pulkaåkning som gällde,sonen fick en tidig julklapp i form Av snowracer och han bara älskar den!själv kommer man bli vältränad när man drar honom fram och tillbaka. Vi fick också en tidig julklapp Av makens bror m. Familj.för att jag och maken ska komma närmare på varandra ska vi bindas fast inne i en jätteboll och knuffas nerför en backe!låter sjukt skoj,men samtidigt blev man lite orolig när det följde med en försäkringspapper som berättar vilka skador dom ersätter.om vi blir kidnappade får vi 3000kr första 100 dagarna,så vi måste se till att inte bli kidnappade så länge,men i andra hand har vi förhandlingshjälp värd för 1 miljon att använda Av,så vi kunde kunna få nån tuff bruce willis typ att hjälpa oss om det krisar!

torsdag 17 december 2009

Snö!


Man måste nog vara en finne om man tycker att snöstorm är mysigt!gick hem i snöfall och njut Av allt vackra,hämtade sonen och han njut på sitt sätt,han gillar äta snö.på hemvägen träffade jag en kompis (också en finne) och båda ropar samtidigt: vilken underbar väder!och dessutom menar vi det! Så här ska vinter vara så jag njuter för fullt.nu blir det glögg (som jag inte tycker så mycket om men man får sån julkänsla att man måste dricka lite) och slå in lite julklappar.

måndag 14 december 2009

ni som hatar små barn i tomtekläder titta bort NU

Söta maj-mammorna barnen, kan dom bli sötare??
Så här var det 2008
och 2007
Av dessa 3 år har vi lärt oss att barnfotografer förtjänar varenda krona dom får, har ni försökt få 7-8 barn se glada ut OCH sitta stilla samtidigt???
Från början var dom 6 barn och nu är dom ..ööhh.. 11? Men dom är världens bästa mammakompisar, och barnen trivs så bra ihop. även om det går tid emellan att man inte ses, så hittar barnen varandra direkt, dom har ju känt varandra hela sitt liv.
Lite historia bakom maj-mammorna: en mamma lägger ut ett inlägg på familjeliv.se och söker tjejer som ska få barn runt maj-2007. Vi blir ett gäng runt 6-7 tjejer som umgicks först på nätet och sen IRL. Babysarna kom och mammorna drev tiden tillsammans under mammaledigheten. Sen var det majpappornas tur att vara lediga och dom tvingades väl mer eller mindre umgås eftersom våra barn nu var vänner (hur mycket "vänner" är 8 månaders babysar?) Sen blev det gemensamma kräftskivor, grillfester och nyårsfriande och allmänna mamma-pappa-barn träffar, och även tjejkvällar utan barnen! Underbart att umgås med vänner som har samma förutsättningar. Ingen bryr sig om det hänger 3 tuttar i matbordet med tillhörande babys. Ingen bryr sig om ungen får spelet och gallskriker hela kvällen. Ingen bryr sig att man kan inte avsluta en mening eller ha sammanhängande samtal. Allting är barnsäkrat hos alla. Man skulle kunna inte ha det bättre. Hoppas vi fortsätter med att träffas även i framtiden, när alla nu jobbar och har sig. Tur att vissa av er bestämmer skafa flera barn så jag får daglediga vänner att umgås med! Tack! Maj-mammorna, ni är bäst!


onsdag 9 december 2009

grilltider

Ni läste helt rätt, idag har vi grillat. Måste säga att påhitt var makens, men ingen dålig påhitt. På med grillen och utekläderna, värma lite glögg och sitta på en filt. Hur mysigt som helst! Lite snö hade väl inte skadat, men då skulle det nästan varit överdrivet mysigt.
Julen närmar sig och min to-do list växer, jag som trodde att jag hade nästan allt färdigt men likförbannemig dyker det upp massa små saker som måste fixas. Som det ser ut nu, kommer jag handla julmaten dagen innan julafton och göra ordning den på natten mot julafton, men det låter också nästan lite mysigt (hmmm fråga igen den 23/12 när man står i kilometerlånga kön och slåss om sista sillburkarna.) Lite fusk har jag ändå godkänt: i år lagar finska förening mina finska jullådor (kålrotslåda är ett måste) och jag bestämde mig vara brännskadefri i år och hoppar över muminpepparkakshuset (svider i hjärtat) . Men där slutar fusket. Senap ska göras själv, joulutortut ska bakas, mera pepparkakor, julgodis, grava lax osv. och resten av julklapparna ska handlas.
Och nu är det slutspurten på pluggandet, sluttenta i Engelskan på fredagkväll, sen är det klaaaaaart! Välkommen socialt liv, hoppas vännerna har inte glömt bort mig och förlåter..

Från veckans roliga nyheter har vi lärt 2 saker:
Paul Anka söker skiljsmässa: lärdom: hjälper inte att suga av sin man varje morgon, gubbjävel dumpar dig i alla fall.
Tiger Woods otrogen: lärdom: hjälper inte vara snäll och vacker, gubbjävel är otrogen i alla fall.

Och det var bara LITE roligt när en viss kvällstidning hade rubrik: "svenska Elin (för att göra skillnad från norska/tyska/danska Elin) räddar Tiger Woods efter bilolyckan, fick slå sönder bakrutan med golfklubban! "
Ha ha ha, jag skrattade ihjäl mig (inte på riktigt förstås)när det sen visade sig att hon ville visst inte rädda honom utan snarare var inte färdig med den otrogne idioten. Journalistik på hög nivå.

fredag 4 december 2009

Ny familjemedlem


Våran ny familjemedlem peugeot 308 sw 1.6 turbo, välkommen!

onsdag 2 december 2009

ny bil och julfest!

Jaha, då har man blivit ägare till en ny bil. Eller ska bli det på fredag. Maken tog våran skräphög (nu syftar jag verkligen till skräphögen inne i bilen.. ) till verkstad för att den höll på att ramla i småbitar (enligt mig, bosse bildoktor 2). Jag hade en jättesuper stressig dag på jobbet och det börjar ramla in sms..
Sms Maken: "ska vi ha en grå eller vit bil?"
Sms jag: " ööh, grått är snyggt"
Sms Maken: "vit är snyggare, grå ser ut som plast"
Sms jag: " ja, men ta vit då"
Sms Maken (10 min senare) : "Dom har en jätefin bil här vi kan få direkt, den andra måste vi vänta till mars. Den här bilen har...." (en lång lista av lull-lull som jag inte fattade hälften, undrar om man kan köra med den?)
Sms jag: "men ta den då"
Sms Maken: " vilken färg? röd är snygg"
Sms jag: " vad finns det för färger att välja?Finns den i limegrön?"
Sms Maken: "oooh!! då måste jag gå och titta, jag vet inte, äsch , då struntar vi det.. "
sms jag: men ta röd då.

och det gjorde han.
Lite skoj att jag, som vägrar köpa skor/kläder från postorder, eftersom jag vill se och känna och prova kläderna först, har alltså köpt en bil för rätt mycket pengar utan ens sett den! Vet iaf att den är röd.

imorgon är det julfest på jobbet och har provat kläder halva kvällen (med sonens underbara stämma: Mammavadgördumammavadgördumammavadgördumammavadgördu??????) och kom underfund att festkommitèn borde ha talat om för vad det är för klädsel. Är det klänning-högklackade eller byxa/kjol -stövlar? Man vill inte överklä sig. I ett vanligt företag skulle detta inte vara nån problem, men ni förstår att när man jobbar inom vården är inget så självklart. För mig är en julfest en buffè med mat och vin och fina kläder, men för en annan vårdarbetare kan det vara mjukisbrallor , foppatofflor och en tallrik gröt. Men satsar nog på klänning, kan väl alltid byta till foppatofflor om det krisar.

Där tänkte jag förra årets nobeldag. Vi hade ordnat en nobelfest på jobbet åt dom gamla och jag hade skojat till det lite och hade haft på mig min bröllopsdiadem (det är väl bra använda det nån gång???) och efter jobbet cyklade jag genom hela stan och hade ärende in till Kommunal. där satt jag, drack lite kaffe och pratade och cyklade vidare för att hämta min son. Då säger dagmamman: vad fin du är idag, med diadem och allt! Då har jag alltså glömt ta av diademhelvetet när jag åkte från jobbet. Så jag undrar vad dom tänkte på fackförbundet när jag trampade in där med den i huvudet. "Hej, hej , här kommer jag, arbetsplatsombud och reservdrottning!! " I år ska inte misstaget upprepas.

tisdag 1 december 2009

lista över saker som orsakar mentalt allergi.


1. Kylskåpsdörrar som är fulla med lappar och annat skräp,hela köket ser stökigt ut. 2. När någon på jobbet har lagt efterrättsskedar och matskedar i samma låda (er-skedar har kortare skaft) 3. Strumpludd på mattor 4. Katt och hundhår på kläderna 5. Statiskt hår 6. Människor som klagar över ryan air-kom igen,ni betalade typ 3kr för biljetterna,man får vad man betalar för. 7. Avnött nagellack 8. Utväxt på färgat hår 9. Långa naglar på gamla människor 10. Vuxna som hotar sina barn med 'om inte du sköter dig,åker vi hem!'-är hemmet så hemsk plats att vara?