måndag 28 februari 2011

Gott och blandat

I helgen besökte vi min mamma och alla deras djur. Inte lätt att få plats på soffan när XX antal kilo Grand Danois ligger nerbäddad där. Natten spenderades lyssnandes när XX antal råttor rev tidningspapper. Och på morgonen hade dom en sån fint bo att sova i. Hade lust börja riva tidningspapper bredvid deras små söta sovande öron. Jäkla djur som ska vara så söta och irriterande samtidigt (hör säkert till evolutionen, annars skulle dom ihjälslagna om dom skulle vara fula och osöta)
Fina presenter från finaste maken. Det är så här han vill ha mig. 3 steg. Smörj in dig med något gott, ta på dig något snyggt och drick dig lite småfull. Han känner mig! Här i dagarna var det 11 år sen vi träffades för första gången på M/S Mariella (det är sant!!) och han bjöd mig på klische-drinkar. Vi förtjänar väl varandra.. han ville bjuda mig på "Screaming Orgasm" och jag tackade ja. 11 år sen.. helt sjukt.
Varför, VARFÖR har man ALLTID sån här låda hemma i köket. Till och med hos mig. Pedantdrottningen. En låda fulla av saker som inte tillhör hemma någon annanstans. Men kan kan inte slänga som heller. Och man kan inte få lådan se snygg och städat ut, eftersom allt är bara.. oplacerbart. Får klåda.

onsdag 23 februari 2011

Pingstkyrkan???

Mitt nya hobby på gymmet är att läsa tatueringar. När man springer på löpbandet så blir det rätt tråkigt efter si så där 5 minuter, så man måste hitta på nåt tidsfördrift. Det finns gott om killar med diverse tatueringar som står rätt framför näsan på mig, så kom på att läsa tatueringar är bra tidsfördrift. (eller jag är väl besatt, jag måste ha nåt att läsa, läser mjölkförpackningar och annat vid matbordet om det inte finns tidning) Häromdagen såg jag en kille som jag fick stirra lite extra länge, så om du känner igen dig, så var det endast av platonisk nyfikenhet, inget annat. Killen var stor som ett hus, tränade som en galning med typ 100 kilos hantlar och hade massa flames, tribals, dödskallar (eller dumskallar enl. sonen) och spindelnät runt hela kroppen. Över bröstet hade han en text med fint skrivstil i strolek kattunge. (alltså ca. 15cm höga) , jag läste.. och sen läste jag igen.. och en gång till.. kan det stå.. står det verkligen.. Pingstkyrkan?!?!?!? och när jag hade strirrat ett tag till var jag mycket säker att det gjorde det. Så antingen är killen riktigt troende hardcore eller kanske är Pingstkyrkan nån ny deadmetallband?
dagens citat av sonen:
(vi läser saga och jag frågar vart saker kommer ifrån, vi hade klarat av att ägg kommer från hönor och äpplen från trädet)
-vart kommer osten ifrån?
- från musen!

Och när jag sa till honom att han kan väl sova i sin säng (som ligger bredvid våran säng) istället för mellan oss, så sa han med stora ögon (tänk Pussy in boots i Shrek)
-men jag vill sova mellan er, för att jag älskar er!!
Ungen vet PRECIS hur man ska handskas med sina föräldrar.

torsdag 17 februari 2011

dåligt

Dåligt med uppdatering här. Kan bero på att
a) jag har fylla -år kris
b) jobbat jämt
c) haft fullt upp
d) det har inte hänt något spännande i mitt liv senaste veckan
återkommer inom kort .
Välj ett svarsalternativ som passar bäst.
För övrigt är det roligt att jag har fått flera besökare, snittet har ökat från 5 ( dvs. mamma,svärmor, maken, svägerskan och bästa kompisen) till närmare 40st / dag! Okej, att dom är inne på min blogg betyder inte att dom läser, men jag är glad iaf!

onsdag 9 februari 2011

Ansiktsbehandling

Fick en presentkort till en ansiktsbehandling av arbetskompisar när jag fyllde 30 år förra året. Och snål som man är, kom jag inte iväg tidigare eftersom jag behövde lägga ut 200kr själv. Prioritering ligger rätt, annat nytt kan man köpa, men inte investera 200kr för sig själv..
Men iaf, kom iväg idag, sista dagen när presentkortet gällde. Aldrig varit på ansiktsbehandling, är lite mer tvål och vatten och apotekets hudkräm -tjej. Men måste erkänna att det var sjjuuuuukt skönt! Alltså det blev skönt efter hon hade slutat klämma på mina porer och spetsa mig med en nål. Ansiktsmassage är helt underbart. Sedan ser jag lite förvånad ut, blev utsatt för brynblockning modell grande. Jag sa att jag vill inte ha 2 streck , men det är inte långt ifrån, eller jag är nog bara van med lite mer lagom (oj, så svensk jag är).
När jag låg där inlindat i sköna filtar och ansiktsmask, så tänkte jag att varför man inte kosta på sånt här oftare. En klippning kostar ca. 500kr, klassisk ansiktsbehandling på 1.5 timme kostar 600kr. Då tycker jag att detta var mer värd än klippning på 20 minuter (går man till lotsasfrissan som jag sist, 10 minuter)
Så nu kan jag väl klippa mig varannan gång och ta ansiktsbehandling varannan gång. även om jag ser lite förvånad ut..
Dagens egoboost: (eller sen försökte hon smickra mig och får mig köpa massa salvor) Hudterapeuten (heter dom så??) trodde att jag var 22! Balsam för min årliga fylla-år kris!

måndag 7 februari 2011

cancer?

Häromkvällen myste jag med maken och helt plötsligt känner jag att makens hand stannar vid sidan av bröstet och han känner efter något. (ni som tror att det kommer att bli snusk, kommer att bli besvikna) Jag frågar " Vad är det, känner du en knöl eller?" (visste det, jag har cancer!!) , maken: " mmmm.. ju, nåt är det.. nej, vänta, det är dina revben! "
Så uppenbarligen har man varit lite mullig några år.. Välkommen tillbaka revben!
För övrigt går projekt superbabe 2011 bra, tränar så det ryker och konditionen kommer tillbaka jättefort. Men sen är det bara att inse en fakta. Jag kommer nog aldrig bli sådär liten och nätt med smala ben. Jag kommer på sin höjd bli snygg på Anja Persson/ Finsk arbetshäst vis. Om jag inte ska svälta mig alltså, men då får man gubb-rumpa och putmage, det vill jag inte ha. Låren och baken är som den är,den kanske dallrar lite mindre nu, men den blir inte ta mig attan mindre.. Bara ... muskulös.. ja ja, vissa kanske kan tycka att Anja Persson lår är snygga, Anja Persson själv kanske? Då ska jag också lära mig och gilla mina stockar till lår..

För övrig höll jag på få spelet i gympan idag. Ni kommer ihåg 1700-tals dansen jag utövade förra veckan med min gympagranne? Samma sak idag, och samma jäkla kille. Vad är oddsen.. det är ändå 50 personer där inne, man springer runt och blandas vilt. Sen när det är dags för skuttandet så hamnar jag bredvid honom. Så idag var det också skutt-skutt-skutt-buga.. Tänkte börja förklara till honom att jag är vänsterhänt och inte efterbliven (även om somliga kan tyckas att det är samma sak..) men kände att då kommer han definitivt tycka att jag är galen på riktigt, så jag fortsatte niga och buga med honom istället.

Insåg att om man ska döma människor efter vad dom läser för böcker, kan man få ihop en salig soppa av mitt tycke. Lånade lite böcker från bibblan idag och det blev en härlig kompott: "Jago" av Ralf König (tecknad serie skriven av homosexuell tysk) , Kat Von D`s självbiografi, chicklitt boken "på grund av Leon, "Queer as Karin" av Sanna Lindström (mera tecknad.. varför verkar homosexuella vara duktiga på tecknade serier??) och "Nemi 666" av Lise Myhre (ännu mera tecknad, men vet ej hennes sexuell läggning)
Så nu ska jag sjunka ned i soffan och njuta av läskvällen!

söndag 6 februari 2011

Bag-lady with style

Saker och ting är lite annorlunda i vissa delar av Sverige. Det märkte vi förra helgen när vi var i Den Stora Staden. Hoppar av metron på Östermalmstorg och går förbi en uteliggare. Inget konstigt med det, sådana har vi sorligt nog här hemma i byn också. Men uteliggarna på Östermalm har LITE mer stil än våra med sina konsumkassar.. Tittar när hon plockar ihop sina ägodelar i sin Samsonite Wheeler!! Inga konsumkassar här inte för den bag-ladyn utan en f***ing Samsonite!! Jag blev kvar och väntade bara att hon ska plocka fram sin iPhone och ringa efter taxi till sin hembro (säkert lite finare bro med värmeslinga )
Saker och ting är annorlunda i den stora staden...


fredag 4 februari 2011

inte sjuk då..

Okej, var inte sjuk, eller sen var det nån förkylning light. Men känner mig fortvarande konstigt trött.. och helgen ska spenderas på jobbet. Vart tar veckorna vägen, jag jobbade ju nyss helg!
Tänka på pengar, tänka på pengar....
Sonen har förresten istället för en låtsas kompis skaffat sig en låtsas båt. En blå båt som heter Båtis. Han berättar helt fantasiska historier om när han åkte Båtis själv. Bla. har han tränat bowling där, spelat ishockey, kört grävmaskin, åkt med sin kompis Nils ( som också är Makens kusin) , träffat elefanter (bara små, inga stora)- alla händelser har nån slags verklighetsförankring men dom händer just på Den Blåa Båten. Oftast om vuxna pratar med varandra så kontar han in med: När JAG var på Båtis SJÄLV.... Igår behövde håret inte tvättas för han hade minsann tvättat håret redan på Båtis.. Så är det.
Ibland är man lite avundsjuk på barnens förmåga att fantasiera. Själv har man blivit så vuxen att när man nån gång försöker så kommer sunda förnuftet in. Jag drömmer mig bort till en strand med vitt sand och värme... Hjärnan: men vart har du gjort av familjen? Fixade du barnvakt? Hade du semester att ta ut? Varför skulle du åka själv? Vart fick du pengarna? Vilken flygbolag? Vilken del av världen? Vaccinerade du dig??
Så vi kör mer verklighet: Det snöar som f*n ute, jag ska släpa mig och jobba på en fredagkväll när dom flesta har fredagsmys (= bli full hemma, citat av Henrik Schyffert) och lördagmorgon ringer klockan 06.10. Älskar livet!!!!!!!!!!

tisdag 1 februari 2011

sjuk eller sjuklig?

Vad det kan vara snyggt med solnedgång ibland...

Jaha, idag vaknade jag med bakfylla.. vilket var rätt anmärkningsbart tanken på att jag har ingen minne av att jag drack alkohol igår. Är nästan bergsäkert på det. Eller kan man dricka så mycket att man glömmer bort att man ens har börjat? Ont i kroppen och ont i skallen och allmänt seg. Så när jag hade uteslutit bakfyllan och graviditet (är så sällan bakfull att när jag är det, tror jag att jag är gravid.. ni vet, trött och illamående) så slog det mig att jag kanske även kan vara sjuk! Men eftersom jag inte tror på sjukdomar så tänkte att jag kanske tränade lite väl hård på gymmet igår. Det är uppenbarligen inte bra för min hälsa att träna samtidigt som dessa brandman, man fastnar liksom på stairmaster 1 timme och då har man jätteont dagen efter. Så antingen är jag sjuk eller sjuklig. Imorgondagen får visa vilket.