fredag 25 mars 2011

Transblondin

Jag måste erkänna en sak. Jag är transblondin. Föddes som blondin med har sen jag var barn känt mig brunett. Och nu är det 2011. Man kan förvandla kvinnor till män och män till kvinnor. Men dom kan inte göra blondiner till brunetter. Kan inte något uppfinna ett PERMANENT hårfärg. Menar ett hårfärg som ändrar genetiken i hårsäcken så det bara växer ut brunt hår. Borde inte vara så svårt. Är så trött på utväxten och hålla på färga håret 1 gång i månaden. För att låta bli är inte ett alternativ. Då blir jag blond. Vill inte vara blond. Provade det 2007. Människorna började prata saktare till mig och i affärer blev jag behandlat som jag vore 5 år. (eller blondin, vilket jag var..just det) Så ni forskare, nu har ni nåt att bita i!

torsdag 24 mars 2011

Jag är inte paranoid!

Jag visste att jag inte inbillade mig när jag sa att jag har joggingallergi. Ringde till läkaren idag ang. mitt FRUKTANSVÄRT klåda jag får efter jag har sprungit. Det är så hemskt.. man har lust att ta ett rivjärn och klia sig med den, och huden bränns och svullnar.. fy.. Men men.. farbror doktor kom fram till att jag är troligtvis allergisk (eller överkänslig) mot mitt eget svett. Hur knäppt är inte det? Det är inte ens jätteovanligt sa han. Så nu blir det roligt att försöka springa tjejmilen utan att svettas. Känner mig lite deppig, springa är ju så kul..men ska få prova nån antihistamin, håller tummarna att det hjälper. Det här är för sig lite i-landsproblem, jag kan ju träna gym och gympa mm. där jag inte svettas så mycket.Visserligen har jag aldrig svettas mycket, så min kropp har väl fattat det före mig att det är inte bra.
Men på allvar.. svettallergi. Visserligen alternativet var ännu knäppare. Man kan tydligen reagera för endorfin. Så farbror doktor frågade om jag får likadan klåda tex. efter haft sex (!?!) Nej, det får jag inte, så då var det tydligen svett. Farbror doktor tog för givet att sex är inget svettbildande aktivitet för mig alltså?

Igår var jag också en "besvärlig" anhörig. Kära lillasyrran hade lyckats bryta ett ben i handen och skulle plåstras ihop. Vi är för övrigt väldigt innovativa i våran släkt vad gäller att skada sig. Några månader sedan slet jag av ledband i ett finger, när jag skulle rätta till mina trosor (det är sant! Har nog skrivit om händelsen här nånstans) , mamma snubblade på sin skugga och bröt tån. Syrran skulle vifta bort hunden och lyckades träffa Dessans (hundens) beniga bakdel och bryter ett ben i handryggen. Så gör vi, vi finnar.
Men i alla fall. Operationen skulle göras i lokalbedövning och ta 30 minuter, så jag hade inte en tanke att åka och följa med, mamma var ju där. Operationen skulle vara kl .11.3o. Ringer mamma 16.30 och då säger hon att dom har precis kört iväg henne, för att hon ska sövas ner och opereras.Men det skulle gå fort, 45min. Jaha.. ringer om 3 timmar och får då höra av mamma att syrran är fortvarande på operation och när mamma hade frågat på avdelning om det hade hänt nåt, så hade dom bara stängt dörren framför näsan på henne och sagt att hon ska sitta och vänta. Så jäkla idiotiskt! Fattar dom inte att man kanske är LITE orolig om det skulle ta 45 minuter och det har gått 3 timmar! Så jag blir så förbannat och orolig att jag ska på stuts åka 8 mil till sjukan och läxa upp dom. Tur att man har en make som är smart och påpekade att det finns en uppfinning sen 1800-talet som kallas telefon så man kan ringa till sjukan. Maken fixar och får faktiskt kontakt med operation och får veta att hon är snart klart där , men det hade varit svårare vad dom trodde. Sedan när jag har pratat med dom försöker jag ringa till mamma och säga att allt har gått bra. Hennes telefon är död. Och till slut blir jag så orolig när jag inte får tag i henne (efter 1,5 timme) att jag ringer till uppvaket. Måste ju veta om det har hänt nåt! Får prata med en snäll USK som förklarar att allt är bra, och mamma är med syrran. Dom måste ha tyckt att jag är helt hysteriskt, hörde när hon sa till sin kollega innan hon tog telefonen "men hennes mamma är ju här" . Ja, men storasyrran är inte, utan är helt rabiat 8 mil därifrån!!!!
Men nu har jag fått höra att allt hade gått bra , fasionista som syrran är, hade hon en hel del synpunkter på sjukhusmodet. Hade totalvägrat ha på sig operations-nattlinnet, utan dom hade fått springa och hämta mjukisbrallor och tröja från barnavdelning, så man iaf är snygg när man sover! Världens bästa syster!!!

fredag 18 mars 2011

4 års kontroll

detta är en citat ur ett brev till 4 års kontroll för sonen:
" du får sitta vid ett bord med litet tavla
framför dig.Ögonen prövas ett i taget,därför
täcks ögat med en lapp.BVC-sjuksköterskan
pekar på bokstäver på en syntavla. Du ska sedan
hitta samma bokstav på din tavla.Efter undersökningen tar
vi bort lappen"

Okej. det är jättebra att dom säger att dom ska ta bort lappen efter undersökningen. Finns det vuxna som tror att lappen ska sitta i resten av barnets liv???
Och sen lite panik, kan sonen känna igen bokstäver? Nu tror jag det, eftersom han spelar på sin datorn och skriver ord den visar..men man vill inte att sonen ska klassas som blind bara för att han inte vet hur B ser ut.

Kan nog säga redan nu att sonen kommer inte klara av 4 års besiktning . Han vägrar garanteras ha lapp inför ögat och hörseltest blir nog ingen succé heller. Men viktiga är väl att vi vet att han hör och ser.

Var igår åter igång med träning efter sjukdomsperioden. Hade inte varit på gympa längre, kört mycket gym för att det har passat bättre med tider. Och vilken skillnad det har blivit på en månad! Körde Medel/Puls och förr har jag varit helt slut. Nu kände jag mer "kom igen, tuffare ska det vara!" Orkade alla styrkedelar med tuffare nivå och flåset var på topp. Helt underbart! Fast passet var lite.. hmm.. väl entusiastiskt för min del. Ledaren hade lite VÄL mycket leende på läpparna under hela passet och musiken var rätt Afrika-inspirerad, och rörelserna där efter. Afrikanskt dans är inte riktigt min grej. Nånstans tycker jag att dans ska vara vackert, att man är snygg när man dansar. I Afrika tänker man inte så. Så jag kände mig som en mumintroll med epilepsianfall emellanåt.. Men det gjorde nog alla andra också.

Sen får jag lite panik. Måste hitta vårskor till mig och sonen när vi ska åka till Italien om 3 veckor! Så idag blir det vår/sommarskor jakt på stan.


tisdag 15 mars 2011

Sammanfattning

När man läser föregående inlägg kan man sammanfatta det att jag känner mig snygg och rik. Det kanske inte var riktigt syftet, men det bjuder jag på idag!

dagens citat

Från sonen självklart:
Hämtar honom från dagmamman och frågar vad han har gjort idag.
-Lekt
-Vad lekte ni då?
- Det är ingen ide att jag säger det förstår du väl, du fattar ändå inte vad jag pratar om!

Suck... han hann nästan fylla 4 år innan man fick höra för första gången att jag fattar ingenting. Trodde att det skulle dröja minst 10 år till.

Längtar så mycket till våren. Snart kan man nog ut och springa istället för att titta på konstiga tatueringar på gymmet. Få se hur det kommer att gå.. förra året försökte jag med löpning ute och drabbades av diverse konstiga sjukdomar som jag till slut klassades som joggingallergi och la av. Fick utslag och klåda efter löprundan, skavsår i triceps från linnen mm. Lovar gott inför vårruset! Har inte anmält mig på tjejmilen än, borde nog göra det.. Har sprungit 7,5 km på löpband, så en mil borde gå.. med lite finsk Sisu!
Projekt superbabe har funkat snart 3 månader! Börjar märka att det kan bli dyr historia. Alla kläder börjar bli stora, speciellt byxor. Jag som hatar handla jeans, hittar aldrig nått som passar.. och kom på att sonen behöver en hel ny sommargarderob och vårkläder + skor. Ungen har gått och växt under vinter!
tyckte att jag handlar inte speciellt mycket kläder. Fick en årssaldo besked från H&M. 7000kr. När har jag handlat för 7000kr??? Så snart är man väl på lyxfällan och skakar på huvudet när dom frågar vart pengarna tar vägen. Fast för sig, det är väl ett tag dit. Äger inte ett endaste kreditkort, har pengar i banken och totala skulder i familjen är under 200 000kr (hus och bil).
Läste en undersökning på tidningen att 40% av svenska tycker att det är viktigt att ha hem som imponerar. alltså inte att den är trvisam utan IMPONERAR. Hur sjukt är inte det? Vårat hem imponerar nog ingen men jag trivs istället!

tisdag 8 mars 2011

Rimini Italien here we come!

Ah, nu har vi bokat vårens resa! Undrar hur osams vi kommer att vara när vi ska till stranden? " jag är HELT säkert att det var vid gröna parasollet vi skulle vara" Få rusta oss med GPS i fall man ska på toa eller nåt. Eller kissa i havet, det gör ju fiskarna också.
Riktig beach-semester blir det väl inte ( så slipper jag ha ångest över bikini-kroppen redan i April) temperaturen är väl runt 18-20 grader, och havet är varmt. Men härligt att komma iväg och få lite tidigt vår! Förra året i England hade vi otroligt tur med vädret i samma tid, +20-23 och strålande sol (och askmolnet försvann direkt när vi skulle flyga) Hoppas på lika fint vädret i år i Italien!!
Idag har man ont. Tänkte att när ja nu har tränat snart 2 månader, så kan jag väl klara av ett kombipass. 45 minuter skivstång och 45 min spinning. Just det. icke. Eller jag klarade det, men idag värker varenda muskel i överkroppen. jag är nämligen helt otränat i rygg och axlar,för att jag tycker dom musklerna är så trista att träna, det syns ändå inte. (jag har inte heller fet rygg/axlar, bara fet bakdel) Idiotiskt ,jag vet. Men vad tränar man på skivstång? Just det.Överkroppen. Aj. Det hjälpte inte heller att jag gick efter ledarens vikter. Han är kille. Vältränad. och glömde bort att stången väger 2kilo. Envis som man är, så går man inte och byter heller utan sliter med värsta Schwartzenegger vikter. Får skylla mig själv. Dagens spinning är dock inställd.

måndag 7 mars 2011

Besvärlig kund?

Jag blev säkert framröstad som månadens besvärligaste kund på Birka Cruises. Skulle boka en kryssning med familjen och hade fått en rabattkod från svärmor. Bra pris på hytten (trodde jag) och mat 2 för 1. Bokar via nätet och betalar. Sen när jag får bokningsbekräftelsen ser jag att dom har tagit betalt för sonens lunch fast han ska äta gratis (140kr). Maken har inte heller fått mat eller blivit registrerat. Så vilken överraskningsresa det skulle blivit.. överaskning, du får inte följa med! Så första samtalet blev att fixa in maken och hans mat och fick tillgodokvitto på sonens mat. Sen säger maken att om man bokar via hemsidan kostar samma hytt endast 300kr, jag betalade 700kr. Så då ringer vi igen. Frågar om Birka är som SJ, att man måste jämföra olika rabattkoder för att få billigaste pris. Så nu får jag 400kr tillgodo. Måste bra nämna lite halvreklam, att varje gång jag ringde var det inga problem med något och dom var så trevliga så, all eloge till Birka kundservice där! Sen när vi anländer till terminalen får jag en present-check för 500kr som inte går att delbetala med. Vilket dom inte sa i bokningen, utan sa att man kan även delbetala. Får till slut 100kr present-checkar och löften att upp till 5okr kan få i växel. Vilken visar sig inte riktigt vara sant. När jag ska betala 156kr i restaurangen säger dom att man inte får tillbaka nåt. Bravo. Så lite fixa och trixa blev det, men utöver det hade vi en riktig skön kryssning. Första gången med Birka och kan nog vara svårt att gå tillbaka till Viking Line, tyvärr. Mycket fräschare båt och fräschare människor, måste jag säga. Sonen hade hur roligt som helst med lek, bad och gottis. Han har inte ätit stort sett nån godis alls hittills, gillar torkade frukter och youghurtrussin mm. Nu fick han en rör med Smarties och hans första ord på morgonen var: får jag smaka lite godis?? Provade att bada också, vilket var mysigt, men kl 11.30 var tydligen officiell badtid, så när vi gick från poolen som var ca 3X10 meter, räknade jag upp till 40 personer i poolen. Rent och fräscht..not!
Vårkänslor har man fått också, slet fram vårgardiner (hur många vuxenpoäng är vårgardiner, det hade man inte direkt när man var 18..man hade knappt gardiner) och möblerade om lite hemma. Så mycket ljusare det blev i sovrummet med vita gardiner (hade mörklila innan) Fick en TV-bänk från en kompis, så nu kan vi vrida och vända TVn lite hur vi vill, nice! Så nu fortsätter jag röja nedrevåningen, blir nog Unikko-gardiner i köket och lite limegrönt i vardagsrummet. Så nu måste våren komma!!!