måndag 31 januari 2011

mera citat

Jag hade tänkt snygga till mig häromkvällen och hade på mig string-trosa. Då kommer sonen in i badrummet och skrattar halvt ihjäl sig:
-Mamma!! Du har trasiga kalsonger på dig!!!!

Hade barnfritt i lördags, riktigt riktigt trevligt, det var länge sen sist. Drinkfesten blev tyvärr inte av pga orsak, men påhittige make bokade en hotellnatt i Stockholm och vi fick biljetter till RAW Comedy Club på en klubb på Östermalm. Och det var riktigt lyckad. Äta god mat på hotellet, sen tunnelbanan till stan och fick skratta så jag fick träningsvärk. Både åt duktiga Stå-upp komiker (Finländaren Ismo Leikola var sjuuuukt roligt, kolla på YouTube..) och dessa underbara Östermalmsbor (eller inte ens Östermalmsbor, dom se-på-mig-jag-har-pengar människorna bor väl i Fittja på riktigt). Redan i kön höll på man att skratta ihjäl sig. Det var som avsnitt av solsidan. Killen i seglarkavaj med näsduk i fickan och tjejen var gjort av plast. Och killen skröt om sin resa till Vietnam där hela landet överaskande nog var fullt av (fattiga) vietnameser som hade blivit till sig när dom hade sett hans klockor och ringar. På allvar. Så jag må vara småstadsbo, men jag gillar iden att gå ut och ha roligt och inte behöva bry mig om jag ser rätt ut bland rätt människor. Hellre ser jag fel ut bland fel människor. Och riktig lantis var jag, hade på mig en kort-kort kjol och oroade mig innan om den var lite VÄL kort. Men det var oro i onödan. Jag kände mig som en kvinna i burkha i min kjol jämfört med barbie-dockorna där.
Som sagt en helt underbar mini utflykt med vuxentid-och bästa med resan? HOTELLFRUKOST!!! (med nygräddade våfflor!!!!)

onsdag 26 januari 2011

dagens citat

Maken till mig: -Men är du helt korkad?? (med kärleksfull ton vill jag tillägga)
Sonen: Pappa, mamma är ingen torkarblad!!!!!

Det är bra att jag har någon på min sida.

måndag 24 januari 2011

Dans

Idag på gympan hade jag riktigt roligt, på mitt eget bekostnad. Min koordinationskunskaper har inte blivit dugg bättre, så nånstans mitten av passen kom det lite lugnare tempo där man skulle skutta några steg till sidan och buga lite och sedan skutta åt andra hållet. (lite så där elegant ni vet) Jag som vanligt skuttar vänster när alla andra skuttar höger. Detta resulterar att jag och killen bredvid mig bugar till varandra varje gång vi möts. Och jag som hade hittat takten ville inte byta håll. Så det hela kändes som att vi dansande nån slags 1700-talets hovdans. Skutt-Skutt-Skutt-Buga (hej på dig) skutt-skutt-buga... och jag visste att det såg urlöjligt ut,vilket resulterar nästa rationella handling:jag börjar småfnittra för mig själv. Så om inte medmänniskorna hade tyckt innan jag var galen, så blev det inte direkt bättre. Skutt-skutt-skutt-buga-fnitter-fnitter-skutt-skutt-skutt-fnitter-buga..

snyggt med reklam

Vad bra det känns med blogg-reklam. Skrev förra inlägg att man ska strunta alla bantningspulver/piller, och vad har jag som reklam här bredvid?
Visserligen har jag även haft reklam för mustiga polska kvinnor, och jag är nästan säkert att jag INTE har skrivit om dom i min blogg.
Borde kanske strunta i reklamen...

Ny vecka efter helgens arbete. Sonen gjorde som vanligt, fick väckning kl 06.45. Men om man annars går upp 05.40 så måste det ändå räknas som sovmorgon?
Veckans program ser fullt ut.. ikväll träning, imorgon jobb + träning, onsdag jobb kl 10-21 (pga illa planerat utbildning mellan 10-12) , torsdag bara jobb, fredag jobb, träning och namnsdagsfirande ( passande heter hela makens släkt Karl i förnamn, så även sonen. Eller såklart endast den manliga delen av släkten, och från pappas sida) Lördagens planer är lite öppna, hade planerat drinkfest, men det verkade vara så många som inte kunde så vi ställde in festligheterna. Men eftersom vi nu är barnfira så ska man väl hitta på något skoj. Med lite tur kanske vi får ihop en fest i alla fall. Hade ställt in mig så att få komma ut och dansa hellre än bra ! Och lönen kommer i veckan också , ser framemot en riktig rolig vecka!!!

torsdag 20 januari 2011

lyx är..

.. att få bädda rent i sängen NÅN gång utan att sonen hjälper till. Det är såklart supergulligt att han vill "hjälpa", men hans uppfattning av hjälp är att kasta kuddar, hoppa i sängen och gömma sig under täcket. Detta resulterar att rentbäddade sängen ser inte alls renbäddat, skrynklig och knölig.
Tänk er en säng med rena lakan, slät och fin som på en hotell.. eller är det kanske bara jag som går igång på sånt?

Projekt superbabe går åt rätt håll. Gått ner 3 kilo på 2 veckor. Bara för att man har börjat träna och skippar skitmaten (vill säga fikabröd, snacks och mackor på kvällarna) Så strunt i alla dieter och skit, vanlig sunt förnuft fungerar alldeles utmärkt. För sig i mitt fall är inte målet gå ner i vikt en massa, utan forma till det man har, när jag var i fit form förr, vägde jag ungefär lika mycket som nu, fast var 2 klädstorlekar mindre pga. att man var mer "kompakt". Och jösses vad mycket piggare man är när man tränar! (sorry predikan, men kan inte låta bli, mår sjukt bra!!!)

Om man förresten får bort målarfärg från huden med aceton, men inte hårfärg, kan man börja undra vad är det för gift man stoppar i håret egentligen? Så nu ser jag ut som en smurff. Kort, rund och blå.

tisdag 18 januari 2011

inte som en dans..

Satsade på att gå på gympa igår kväll. Och 5 minuter efter starten kom jag på varför jag inte brukade gå dit så ofta. Jag föddes utan koordinationsförmåga. Så veva med armar OCH ben samtidigt (oftast i olika håll) går inte. Kopplingen mellan hjärnan och kroppen är trasig. Och sedan hjälper det om man kan skilja höger och vänster av varandra också. Detta kan vara med att göra att jag är vänsterhänt, det kanske gör mig också vänsterbenat? Så när ledaren säger "vi börjar med höger" , tolkar min kropp det som "visst, vi börjar med vänster" och då håller man på och krockar med alla andra som skuttar till höger. Men tur att jag var inte ensam. Vi kan nog också säga att jag koordinationsförmåga som en karl. På passen befann sig ca 15 karlar och dom skuttade runt precis lika illa som jag. Utom den där latinamerikanska killen som hade rytmen i blodet eller nåt, han hade smidigare höfter vad jag hade. Orättvist.
Så kort och gott ,det var ingen vacker syn, men gjorde väl sitt. Fördelen med den träningsställen jag går på , att ingen bryr sig- varken om din prestation eller utstyrsel, man får komma som man vill och göra som man vill.
Ikväll blir det spinning igen.
Nu blir det film med febriga sonen. Imorgon tillbaka till jobbet så maken får stanna hemma istället.

måndag 17 januari 2011

Gott och blandat

Självporträtt 2011. Visst ser allt bättre ut i svartvitt??? Visserligen ser det ut att jag har en blåtira ( Google ordkoll föreslår här ord bilåtra??) under vänster öga, men det är synvilla, jag lovar, ingen familjemisshandel eller plastikkirurgi här inte..
Det har sina fördelar börja arbetsdagen 06.45, det här var utsikten från jobbfönstret då, och som vanligt 100 gånger snyggare i verkligheten.
nytt tillskott i mammas zoo, Jack Russel Manson, som är precis som små barn. Är det tyst för länge, hittar man hunden tuggandes något den inte borde tugga. Blir den rastlös så börjar den tugga något som den inte borde (typ min mamma). Är den för trött kan inte han sova utan tuggar på något den inte borde tugga (typ mig). Men sen när han sover så är han så supersöt så älskar man honom iaf. Och som med småbarn, det är roligt att låna dom och lämna tillbaka när det blir jobbigt!

Om 2 veckor är det dags igen. Drinkfest nr. kommer -ej -ihåg (kanske 4) Förhoppningsvis får vi ihop en härlig gäng och massa goda drinkar, måste kolla cocktailguiden.com omedelbart och börja planera.. Kanske en mjölkdrink? Eller nåt med rom.. hmm..

Idag VAB (eller heter det TFP) med sonen. Han har 39 graders feber, men inga andra symtom och är oförskämd pigg, men ändå sjuk. Så mycket film och spel blir det idag. Jämna mellanrum kollar vi läget med altantaket, snön är på väg ner och det är ju SÅ spännande att vänta när det smäller.. (eller är det bara jag som tycker det?) Lite ångest att man aldrig nånsin kan ha en full månadslön. Förrut var man aldrig borta från jobbet (tror att mellan 2001-2007 hade jag typ 3 sjukdagar) nu är det nåt skit jämt.. inte mycket (tror att vi tog ut 3-4 VAB dagar förra året, det är väl lite?) men iaf.. grrrr!
Sen är det ingen som gör ens jobb åt en heller, så man vet vilken hög som väntar på en när man kommer tillbaka= stressfaktor ökar..


lördag 15 januari 2011

nu går det bra

Tränat 3 gånger under veckan, 2ggr spinning och 1 gång på gymmet (som jag gissade , kl 14 fick jag träna med stadens dörrvakter, kändes aningen klent att ta sina 5kg hantlar när killarna lyfte typ 500kg)
Dagens spinningpass var riktigt jäkla bra! Medelpass desutom och jag dog inte nu heller, fick sån adrnalinkick. Leila K är rätt bra spinningmusik :-)

tisdag 11 januari 2011

Tillbaka ..

Tillbaka i en viss träningsanläggning där jag stort sett bodde 4 år sedan. 2-3 timmar per dag, 6 dagar i veckan. Så här efterskott kan man nog inse att det var inte riktigt sunt. Men vältränad var man.
Så nu har jag betat genom första träningspasset. Och jag dog inte!!! var inte ens nära döden!!! Och vilken energikick man får, kom på varför jag älskar spinning, där kan man köra helt slut på sig själv på 45 min. (ungefär som sex alltså, fast man måste betala, träningen, inte sexet.. ) Underbart!!
Så kanske under all detta fett bor en hyfsat vältränad tjej? Så nu gäller det bränna bort lika mycket fett som en storpack köttfärs, det borde gå! Hoppas även på andra bieffekter, att man kanske blir piggare och gladare. (inte så att jag är trött och sur.. eller maken kanske borde svara på det)
Imorgon blir det sväng till gym, undrar hur jag får plats där. Var där igår kl 14, och hela stans dörrvakt-styrka tränade där då, jag kommer att känna mig liten och ynklig tror jag .. med mina 5 kilos vikter.
Året börjar bra, känns riktigt nice.. Har bokat lite semesterresor också, en kryssning med RoyalCaribianCruiseLine (Stockholm-tallin-St.Petersburg-Stockholm) med Vision of the seas, kommer prova klättervägg och löparbana bara för att jag kan! Avfärd i augusti, passar på att fira 6 årig bröllopsdag och 11 år tillsammans!
Och årliga Malta-resa är bokat till oktober.. det är våran lilla Thailand fast mindre neonlampor (eller för sig, det är det inte..) och prostitution.
Maken räknade lite på årets budget och den såg riktigt bra ut (berätta inte till kylskåpet, annars går den sönder) bättre räntor på lånet, minskade Internet/telefonkostnader tack före IP telefoni, lägre dagisavgift mm. gör att vi har gått ner rejält och dessutom fått lite mer pengar i plånboken.
Maken och jag är nykära känns det som, sonen är alldeles underbar och alla nära och kära är hyfsat friska..
Året 2011 ser ut att bli en riktig bra år! (bara för att jag skriver så kommer maken rymma med en smal och blond och ung fotomodell, huset brinner ner, sonen blir kriminell 4 åring, jag blir arbetslös och vänner och släkten överger oss ) men det tar vi då!

söndag 2 januari 2011

Nytt år..


Tog mig till frissan här i veckan också. Och eftersom julen tömde mitt konto, tänkte jag vara lite snål och istället för att gå till min ordinarie frisör, (visst är det konstigt att man känner sig nästan otrogen när man går till nån annan, ens värsta mardröm är att egen frisör skulle gå förbi när nån annan klipper mitt hår..) tog jag 200kr`s klippning. Och det var såklart ungefär det jag fick. (det kanske finns anledning att min ordinarie frissa tar 500kr) Jag kunde ha klippt mig bättre själv. Men det roligaste var nästan frisyren hon fixade ordning till mig. Hon tyckte att mitt hår behövde mera volym (hon måste ha tyckt väldigt synd om mig med sin mellanöster-tjock hår, jag som har riktig råttsvanshår) Har ni sett Jersey Shore? Snookie? inte? Så här såg mitt hår ut när hon var klar med mig: (fast ojämnt klippt)

Så det var bara sätta på mössan (vilket knappt var möjligt eftersom jag hade en flaska hårspray i håret) och gå hem. Förlåt min ordinarie frissa, kommer aldrig göra om det, det var engångsföreteelse och jag var full och.. Kan du förlåta mig????
Trött nyårsfirare klarade sig nästan till 12-slaget, sedan fixade vi hemgång precis till kl 00, så det var kanske inte så uppskattad av sonen som är rädd för raketer. Så nyårsafton slutade rätt mysigt, sonen sovandes i famnen på soffan, när jag och maken planerade år 2011. Tills jag kände att det blev lite varmt i famnen på mig.. Sonen kissar i sömnen, så mysigt. Och visste ni att en 3 åring kissar ca. en hink med en gång? jag vet det nu.

Tomten får en kram av sonen på julafton, vilken för övrigt var så lyckad som det kan bara vara. För en gångs skull hade vi lite lagom av allt, både mat och presenter.
Kvällens citat av sonen:
(när han rotar runt bland paketen)
-Men var är min piratbåt då???
(snacka om att vara säker på sin sak när man önskar saker från tomten)

Julveckan började helt katastrofalt med magsjuka för min del. (visste ni att en IKEA barnpall i toaletten fungerar som en utmärkt kudde när man är utslagen) Vilken var såklart vidrigt, men bra för julfrosseriet, magen hann inte riktigt återhämta sig ,så man stoppade i sig lite mindre mat än vanligt. Maken blev förkyld också, så hela julafton (som firades den 23:e,pga att jag ev. skulle jobba på julaftonkväll) fixades under panikartade timmar på torsdagmorgon. Makens feber gav den rätta röda nyansen till tomtens ansikte också, så praktiskt!
Min julklappssaldo var klassisk men oj så bra; en klocka, parfym, underkläder och smycken = saker som man slutar unna sig när man har barn.

Så nya året.. Nyårslöften? Jag tror vi kom på några stycken under fredagsnatten:
- Ha en familjesemester tillsammans (planering pågår, bilresa till Europa eller Lyxkryssning står högt i kurs)
-Vara bättre på att ha egentid , komma iväg själv.
- Vara bättre på ha vuxentid, göra saker tillsammans.
- Jag måste börja träna innan sittande jobb förvandlar mig till en knubbsäl(igare). Ser faktiskt framemot det.. men det gör man väl alltid innan man ens har börjat. Har nån slags vision att få upp konditionen till sommaren att jag kan jogga igen. Älskade spinning förr, och det kan jag tänka mig kan vara bra "rensa-hjärnan-efter-pissig-dag-på-jobbet" träning. Hoppas jag inte kommer att se ut som Anja Pärsson i låren, då vet ni att jag har haft många pissiga dagar på jobbet.. Men ack så otränad man är, jag kommer troligtvis dö under första passet, eftersom jag TROR att jag är i samma form som 4 år sen. Och jag lämnar inte ens snygg lik då..